Понад 300 спортсменів показали вміння орієнтуватися на місцевості

12 Травня 2016, 13:08
1822

У місті вперше відзначили Всесвітній День орієнтування (WOD – world orienteering day), а участь у змаганнях взяли як новачки, так і досвідчені спортсмени.

Масові старти у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки організувала Федерація спортивного орієнтування Волині спільно з Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій та Луцьким міським центром туризму і краєзнавства – повідомляє прес-служба ЦТСЕ.

У змаганнях взяли участь понад 300 спортсменів віком від 6 до 63 років. На дистанції вийшли як новачки, так і досвідчені спортсмени не лише з міста Луцька, а й Луцького, Рожищенського районів.

Спортивне орієнтування найбільш доступний, масовий і унікальний вид спорту, яким можуть займатись у будь-якому віці. Він розвиває як фізичні якості спортсмена, так і розумові одночасно. Під час бігу по дистанції важливим чинником є вміння правильно спланувати свій рух. І що особливо важливо цей вид спорту не потребує великих фінансових затрат. Основне спорядження орієнтувальника – це компас.

Одними з перших у старшій групі на старт вийшли 33-річний Майстер спорту зі спортивного туризму Олександр Оришко та директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін (який на 30 років старший). На фініші вони заключили парі, що через 30 років знову зійдуться на цій же дистанції, щоб помірятись силами.

«Перший мій старт відбувся у 1968 році, коли ще карти були чорно-білі і дистанції треба було перемальовувати самостійно. Тепер спортсмени використовують якісні кольорові карти. В останні роки набуло популярності паркове орієнтування. Вже нікого недивує як спортсмени масово бігають парковими зонами та вулицями міста з картою і компасом, і не лише діти, а й студенти і старші люди. Приємно відзначити, що в Луцьку та по області активно підтримуют розвиток спорту, пропагують здоровий спосіб життя, і керівники краю є ініціаторами численних таких акцій і проектів», – згадує Леонід Толстіхін.

Організатори спланували цікаві дистанції серед алей парку. Хлопці долали близько 3 км з 10-ма контрольними пунктами і більше 2 км та 8 контрольних пунктів дівчата. Для успішного проходження дистанції учасникам необхідно мати хоча б елементарні навички з орієнтування на місцевості. Таким навичкам навчають дітей у туристсько-спортивних гуртках. Вміння орієнтуватись, визначати своє місцезнаходження та обирати правильний напрямок руху важливі як для дітей, так і дорослих, які часто застосовують їх в повсякденному житті, у військовій справі.


1


1

1

1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром