Театральний фестиваль «Мандрівний вішак» відбудеться у новому форматі

20 Липня 2018, 23:19
Театр «ГаРмИдЕр» 2037
Театр «ГаРмИдЕр»

Цьогоріч театр «ГаРмИдЕр» присвячує свою волонтерську роботу з організації та проведення фестивалю 15-річчю своєї творчої діяльності. 

П'ятий фестиваль театру за межами театру «Мандрівний вішак» проведуть  21-30 вересня.

Театр «ГаРмИдЕр» в рамках фестивалю відзначить своє 15-ліття, в рамках якого відбудеться променад-перформанс, перформативна виставка та відкрита вечірка, на якій «ГаРмИдЕр» презентує гостям неочікуваний сюрприз.

Перформанс «Білим. Очищення» дає старт фестивалеві й демонструє бажання колективу, аби фестиваль відкрив учасникам та глядачам різні аспекти  актуального сучасного мистецтва без прикрас, без бажання сподобатися і бути примітивно-зрозумілим. Тому й на фоні прагнення наповнити простір «Білим» пан Мандрішак здирає із свого Вішака, який є символом фестивалю, усі кольори минулих фестивалів (синій, зелений, рожевий), аби постати у своїй первісній металевій суті.

Оновлений формат фестивалю передбачає багато експериментів.

По-перше, програма фестивалю розписана на два вікенди. Фестивальні заходи можна відвідати 21-23 вересня і/або 29-30 вересня.

По-друге, під час фестивального тижня в Луцьку перебуватиме творча група  (актори, режисер тощо), яка створюватиме виставу на основі творів та біографії луцького поета і художника Костя Шишка. Це є спробою стороннього погляду на цю постать  митцями з різних регіонів та різним мистецьким та життєвим досвідом і, звісно, акцією промоції призабутої легенди.

Актори з Києва, Чернігова, Хмельницького, Луцька та інших міст під керівництвом харківського режисера Костянтина Васюкова 30 вересня представлять публіці результат своєї лабораторної роботи. І саме до цього надзвичайно важливого для Луцька проекту організатори закликають долучитися громаду, виступивши у якості спонсора. Кошти (бажано, з приміткою «Шишко») для реалізації цього проекту просять переказувати на картку: 4149 4978 7169 8967 (ПриватБанк, отримувач – Бречко Оксана. Усі звіти про надходження та використання коштів нададуть).

По-третє, новинкою фестивалю стане майстерня «МистецтвоДії», на яку до Луцька з’їдуться перформери та акціоністи з Києва, Херсона, Львова,  Дрогобича, Луцька. Протягом 21-23 вересня митці осмислюватимуть Луцьк, як місто дії/бездії  та експериментуватимуть із ритмом, тілом та міським простором під керівництвом режисера і перформера Пьотра Армяновскі. Свої перформанси та інші дійства вони демонструватимуть 23 вересня.

По-четверте, у рамках фестивалю проведуть майстер-класи із плейбек-театру, контактної імпровізації тощо, до яких буде можливість долучитися і глядачам.

По-п’яте, глядачам представлять ряд вистав та перформансів дуже різних напрямків.

Читайте також: Як театр «ГаРмИдЕр» відкриє новий театральний сезон 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром