Генеалогія для всіх: лучанам розповіли, як шукати своїх предків

11 Травня 2016, 10:02
2296 Джерело: http://www.hroniky.com/

У Луцьку під час зустрічі «Генеалогія для всіх» автори проекту Lodomeria розповідали, як шукати своїх предків.

Зустріч відбулася 10 травня у Інституті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, пишуть «Хроніки Любарта».

Як далеко можна зайти у пошуках власного коріння? Співавтор «Лодомерії» Артур Альошин розповів, що знайшов своїх предків аж до 1670-х років. І це все – практично не виходячи з дому. Велику допомогу у пошуках складають різні інтернет-проекти, де міститься багато інформації з метричних книг, списків репресованих тощо. Інколи такі проекти чи закордонні архіви можуть надіслати на запит копії документів, які допоможуть у подальших пошуках.

Часами може допомогти навіть Google. Співавтор «Лодомерії», старший викладач кафедри документознавства і музейної справи історичного факультету СНУ Тетяна Яцечко-Блаженко розповіла, що свого родича Феодосія Блаженка вона знайшла через популярну пошукову систему серед списку реабілітованих.

Причин, чому люди починають досліджувати свій рід, є багато. Хтось цікавиться минулим, щоб зрозуміти, хто він такий, чому тут живе і чому так поводиться. Інші хочуть знайти родичів, аби зміцнити родинні зв’язки. Генеалогія також допомагає тим, хто хоче віднайти у своєму роді шляхетський слід, можливо, родинний герб. Є і ряд більш буденний причин: підтвердити спадок, виробити карту поляка, знайти спадкові хвороби.

На сайті Lodomeria працює форум. Автори проекту закликають реєструватися, залишати повідомлення, ділитися досвідом, розказувати родинні історії. Обіцяють допомагати у пошуках власного коріння. На сайті є поради, як самостійно проводити пошуки та багато іншої корисної інформації.














 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром