Від вареників до швидких супів: як волонтерки з Піддубців готують для фронту

У селі Піддубці Підгайцівської громади волонтерки щодня готують домашні страви для українських військових. Від початку повномасштабного вторгнення вони стали справжніми тилом і перетворили власні кухні на волонтерські штаби.
Історію волонтерок з Піддубців розповідає ГО «Станція добра».
З перших днів повномасштабного вторгнення жінки відчули потребу діяти. Спочатку це були невеликі порції їжі для місцевих тероборонців, потім – для військових, які проходили повз село. Згодом потреба зросла, і масштабність волонтерської роботи почала вражати.
Щодня жінки замішують тісто для хліба, чистять овочі для запашних голубців та готують ситні страви. Наразі на фронт відправляють домашній хліб, пампушки, пиріжки з різними начинками, тушковане м'ясо, варення, набори для швидких супів, компотів, а також сушені фрукти.
За словами жінок, їхня праця – це спосіб бути корисними, коли кухня стає лінією тилу. Через домашні страви вони щодня передають військовим частинку домашнього тепла та послання: «Ми чекаємо на вас живими. Ми віримо у вас».
***
Створено за підтримки урядів Норвегії та Швеції в межах Фонду «Аскольд і Дір», що адмініструється ІСАР Єднання
Читайте також: У Луцьку чергуватимуть велопатрулі: контроль у пішохідних зонах і парках
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром