Лучанам розповіли, чому контрацептиви кращі від абортів

10 Травня 2016, 13:33
3626

Переривання вагітності має згубний вплив на здоров’я жінки, в той час, як незаплановану вагітність можна попередити за допомогою засобів контрацепції, які необхідно застосовувати «з розумом».

Про це говорили у вівторок, 10 травня, під час прес-конференції на тему «Планування родини – запорука безпечного материнства».

З 10 по 17 травня проходить Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров'я. Основною метою заходів, які проводять у рамках зазначеної теми, є привернення уваги до вирішення проблем планування сім’ї і репродуктивного здоров'я, а також створення умов для безпечного материнства та подолання негативних тенденцій демографічної ситуації в країні.

Заступник начальника управління відділу медичних кадрів, планування, мобілізаційної та режимно-секретної роботи Валерій Руцький зауважив, що на Волині демографічна ситуація останнім часом була з позитивним приростом. Проте цього року тенденція трохи пішла на спад. Це пов’язано з багатьма чинниками, зокрема і з матеріальним становищем сімей, які планують виховувати дитину.

Завідувач обласним центром планування сім’ї та репродукції людини Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Світлана Поліщук розповіла, що планування сім’ї – це можливість подружніх пар з почуттям відповідальності вирішувати питання про кількість і час народження дітей у своїй родині.

«Якщо виникло питання народження незапланованої дитини, то варто вважати на те, що все-таки переривання вагітності аж ніяк не покращує репродуктивне здоров'я жінки. Ефективні програми інформування допомагають відтермінувати початок статевого життя, як наслідок зменшується ризик незапланованої вагітності у надто молодих мам», – зазначає Світлана Поліщук.

За словами завідувачки центру, для того, аби не вдаватися до крайнього варіанту переривання вагітності, потрібно попередньо подбати про правильний засіб контрацепції.

Попри поширену думку про те, що засоби контрацепції мають пагубний вплив на здоров'я, Світлана Поліщук зауважує, що вони можуть мати й позитивний результат для здоров'я жінки.

Зокрема, контрацептиви допомагають збільшити інтервали між пологами, відтермінувати вагітність для тих, хто має хронічні захворювання, уникнути вагітності в підлітковому віці та знизити ризик незапланованої вагітності.

Фахівці також наголосили на згубній дії частого вживання засобів невідкладної контрацепції. Таблетки, які у нас продають в аптеках без рецепту, за словами лікарів, можна приймати не частіше, ніж раз на півроку. В інакшому випадку, засіб може негативно вплинути на здоров'я жінки.


 

Коментарі
11 Травня 2016, 12:30
А ціни на протизаплідні таблетки ці персони бачили? 300 грн. в середньому :-(
11 Травня 2016, 12:52
А ціни на аборт ви бачили?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром