Відродження: спецкомісія не знайшла порушень на сканадальному будівництві

30 Липня 2015, 13:15
4464

На проспекті Відродження, 26 Г планують звести торгово-офісний центр. Мешканці наполягають на тому, що виділення земельної ділянки, а потім  і будівництво, відбуваються з порушеннями, однак комісія, яка займалася цим питанням визначила, що порушень не виявлено.

Під час засідання спеціальної комісії 30 липня намагалися пригадати результати зборів кількарічної давності і з'ясувати межі прибудинкової території, за яку і розпочався спір між мешканцями і забудовницею. 

Інтереси забудовниці Оксани Кушнір вже вдруге представляє її сестра Наталя Кушнір, яка продемонструвала усі документи і заявила, що готова шукати компроміс з мешканцями.

Заступниця міського голови Лариса Соколовська зазначила, що в даному випадку забудовниця кілька разів зверталася до міської ради і там всі норми враховано.

«Ніхто не  забороняв мешканцям раніше  визначити свою прибудинкову територію. Чому цього не зробили? І сьогодні ставимо у докір про те, що забудовниця чогось не узгодила з мешканцями»,  - зазначила Соколовська.

В управлінні архітектури і містобудування стверджують, що були порушення лише щодо встановлення паркану. Але і ці суперечності вдалося вирішити.

Натомість мешканці і надалі вимагати підняти протокол загальних зборів, де обговорювали питання щодо прибудинкової території із забудовницею.

Забудовниця представила і гарантійний лист, де вона бере на себе зобов`язання облаштувати прибудинкову територію, дитмайданчик, зону відпочинку, асфальтування доріжок.

“Новозбудований об’єкт не буде використано від розважальні заклади. Гарантую спокій мешканцям», - йдеться в гарантійному листі Кушнір.

Оскільки порушень під час будівництва не виявили, але зі сторони мешканців є чимало претензій до забудовниці, то прийняли рішення провести нові збори, ще раз  перевірити всі будівельні норми та знову укласти договір між мешканцями та забудовницею про добросусідство.

Нагадаємо, що вперше комісія збиралася тиждень тому на місці забудови, про це читайте у матеріалі Відродження: боротьба за територію зі скандальними cестрами-забудовницями

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром