Ковельська: берег Стиру облагороджують

07 Травня 2016, 15:16
2194

На ділянці за Інститутом мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки прибирають та облагороджують територію – там розчистять чагарі, приберуть сміття та встановлять реконструйований світлофорний об`єкт.

Віднедавна поблизу моста на початку вулиці Ковельської на місці майбутньої відпочинкової зони косять траву, зрізають чагарники, верболіз, прибирають сміття, якого тут дуже багато, пише ВАР.

Також з моста планують перенести світлофор, щоб влаштувати зручний з`їзд. Зараз на ділянці вже працює техніка, яка виконує підготовчі роботи – звозить та розрівнює землю на майданчику, де буде встановлений світлофор. Знизу встановлять розв`язку та власне світлофорний об’єкт.

Відпочинкову зону облаштовують, щоб у лучан була можливість помилуватися місцем та відпочити на березі Стиру. Серед варіантів, як може виглядати оновлений берег Стиру – пляж, майданчик для заїзду, велодоріжки та оглядовий майданчик з виглядом на Старе місто та подібне. Також поруч з зоною планують зводити житловий комплекс.

У Луцькій міській раді погодження на такі роботи видали, оскільки ділянка не належить до історичної частини міста. Також попередньо на території провели археологічні дослідження, згідно з результатами яких археологічного культурного шару не виявлено.
























 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром