У Заборольській ОТГ розповіли, як розвивати ініціативи серед молоді

13 Липня 2018, 14:15
У Заборольській ОТГ провели тренінг 2175
У Заборольській ОТГ провели тренінг

У Заборольській ОТГ за сприяння Луцької районної філії Волинського обласного центру зайнятості 10 липня провели актуальний тренінг на тему «Розвиток підприємницьких ініціатив серед молоді».

Захід провів очільник Волинської обласної громадської молодіжної організації «Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив» Петро Лавринюк, інформує відділ взаємодії з роботодавцями Луцької районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Лавринюк розповів, що ж допоможе у розвитку громади, і як вирішувати проблеми. За його словами, в першу чергу треба поважати один одного.

«Потрібно чути будь-яку верству населення: будь це молодь, чи пенсіонери, або люди середнього віку. Звичайно, у них дещо відрізнятимуться погляди на ті чи інші речі, але в кожного є єдина ціль – жити краще, комфортніше, багатше», – зазначив Лавринюк.

Для того, щоб вирішити проблему, каже лектор, не достатньо просто написати скаргу і чекати від інших позитивних рішень. Потрібно об’єднуватися навколо ситуації. Також, зауважив Лавринюк, обов’язково повинні бути інструменти для реалізації задумів, і необхідно розробити алгоритм дій, спрямованих на вирішення завдання.

очільник Волинської обласної громадської молодіжної організації «Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив» Петро Лавринюк
очільник Волинської обласної громадської молодіжної організації «Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив» Петро Лавринюк

«Молодь веде активний спосіб життя. Інколи молоді люди не знають інших місць відпочинку, окрім барів. Потрібно змінювати їхню свідомість, аби не проводили своє дозвілля таким чином. Є ж дуже цікаві ігри, за якими можна проводити вільний час, наприклад, у клубах. Головне – почути бажання молодих людей, створити молодіжний простір села та почати діяти», – підкреслив Петро Лавринюк.

На зустрічі в Заборольській ОТГ говорили й про гранти, де можна їх отримати, і як розумно використати ці гроші.

На завершення Петро Лавринюк порадив присутнім почати з вивчення проблеми, озвучити її та діяти для покращення життя громади. Опісля учасники ділилися своїми думками та озвучували проблеми, які наболіли в громаді. Обговорювали свої подальші кроки до кращого майбутнього.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром