Як у місті туристичний сезон відкриватимуть

06 Травня 2016, 14:00
1737

У Луцьку 15 травня збираються офіційно відкрити туристичний сезон.

Виданню «Хроніки Любарта» вдалося зазирнути за лаштунки приготувань.

Окрім акцій у день самого відкриття, місто отримає деякі довготривалі цікавинки.

Як відомо, луцького кликуна, який був встановлений на вулиці Лесі Українки, тимчасово забрали, щоб укріпити і змонтувати надійніше. Його збираються повернути найближчим часом.

Проте, як розповіли в управлінні туризму і промоції міста Луцької міської ради, кликун повернеться не сам. У Луцьку планують встановити цілий ряд скульптур кликуна. Де, коли і скільки, стане відомо згодом.

Одним із пунктів програми відкриття туристичного сезону, яке відбудеться 15 травня, стане театралізована екскурсія. Для цього пошили костюми, які максимально наближено відповідають одягу міщан XVII-XVIII століть. При пошитті одягу консультувалися з істориками. На екскурсії можна буде помилуватися чоловічим і жіночим костюмом і дізнатися, як виглядали лучани кілька століть тому. Моделювали і шили одяг у майстернях Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

У Центрі туристичної інформації розповіли, що сама екскурсія буде містити театралізовані елементи, які відтворять деякі історичні події «міста його королівської милості Луцька». Саме так найчастіше називали Луцьк в офіційних документах часів Речі Посполитої.

15 травня збираються презентувати цікаве видання, підготовлене управлінням туризму і промоції міста в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Видання реалізоване у вигляді абетки, де на кожну букву починається слово, яке відображає історію Луцька, або якусь туристичну принаду. Детальніше розкажуть під час відкриття туристичного сезону.



Повний перелік заходів:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром