Невдовзі у Луцьку може з’явитися перший на Волині Youth Hub

05 Травня 2016, 16:39
1845 Джерело: www.leveltwo.org

Заклад, який планують створити для роботи громадських молодіжних організацій, має перерости з «Молодіжного центру», що нині має маленьке і тісне приміщення.

Про це йдеться у матеріалі Громадське.Волинь.

Керівник Центру Захар Ткачук розповідає, що нинішнє приміщення, яке надає місцева православна церква, вже не задовільняє усіх потреб молодіжних організацій. У приміщенні розміром 30 м.кв. нормально проходять збори організацій або круглі столи. Але воно непридатне для організації якихось тренінгів, форумів або інших масових заходів. Втім, потреба у приміщенні для таких заходів стає все актуальнішою. Тож молодіжні організації, довго не думаючи, розпочали пошуки приміщення, яке б слугувало новим у області молодіжним центром.

Ткачук каже, що зверталися до багатьох представників влади, але в багатьох приміщеннях були нюанси. Серед першочергових вимог є: розміщення на 1-му поверсі (для легкодоступності) у тому числі і для людей з обмеженими можливостями), недалеко від центру (для зручного доїзду), велика площа. Таке приміщення знайшлося на вул. Винниченка, 67 у Луцьку. Щоправда, наразі воно опечатане депутатською комісією, адже колишній орендар заборгував обласній раді велику суму грошей за використання.

Близько 20-ти організацій звернулися до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та до депутатів, аби ті таки посприяли у створенні так званого хабу. Уже є підготовлений проект рішення, який мають подати на розгляд ради. Цим рішенням рада має дозволити «Молодіжному центру» отримати приміщення за пільгову плату – 1 грн. й розпочинати там роботи щодо оснащення приміщення під задуманий проект.

Окрім цього, на своїй сторінці у Fcebook Захар Ткачук закликає усіх небайдужих підтримати ініціативу активістів. Для цього треба зробити репост хештегом #‎хочухаб та фото.

«Якщо справа буде публічна – то значить громада підтримує. Більше знають – більше уваги, більше шансів», – йдеться у дописі.

Youth Hub передбачає простір для громадських організацій, які зможуть безкоштовно використовувати приміщення для своїх заходів з метою комунікації, напрацювання ідей, розвитку та відпочинку активної молоді. Щоправда, Ткачук уточнює, якщо будуть активісти старшого покоління – для них приміщення буде також у вільному доступі до використання.

Довідково: (Хаб (від англ. hub — центр діяльності), одночасне місце для роботи, відпочинку, проведення заходів, тощо.


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром