Лесі Українки: депутати не подолали вето мера

05 Травня 2016, 16:04
1978

Підвальне приміщення на Лесі Українки, яке депутати вирішили продати на аукціоні, лишиться в оренді через несвоєчасне повідомлення орендаря.

Про це стало відомо під час позачергової сесії міськради у четвер, 5 травня.

Начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков повідомив, що згідно закону, орендаря необхідно було повідомити за три місяці до того, як міськрада планувала не продовжувати оренду приміщення.

Зважаючи на те, що повідомили орендаря пізніше вказаного терміну, рішення не може набрати своєї сили. Відповідно, лише через це порушення, за словами Рачкова, міський голова наклав вето на два рішення міської ради.

Така позиція здивувала багатьох обранців громади. Зокрема, депутати висловлювали своє обурення з приводу того, що їх не попередили про те, що уже немає сенсу скасовувати рішення виконкому.

«Мені здається, що міський голова мав би стати на бік міського бюджету. Це не секрет, що вето мера є примітивною формою «кулуарщини і договорняка». На мою думку, мер мав би знайти компромісне рішення. Зрозуміло, що вето ми не подолаємо при сьогоднішній явці, але я дякую усім, хто сьогодні прийшов», – зазначив депутат міськради Ігор Поліщук.

У свою чергу депутат Тарас Шляхтич зауважив, що передумовою прийняття рішень на минулій сесії було неодноразове дослідження ситуації. Депутати виїжджали на місце, обговорювали питання з фахівцями. Після чого прийняли консенсусне рішення, яке дало б можливість наповнити бюджет. Тому обранець громади не бачить ні економічних, ні юридичних підстав для скасування рішення.

Для того, щоб подолати вето, яке наклав міський голова, необхідно, щоб за проект рішення проголосувало не менше 2/3 від усього складу депутатського корпусу. Проте за проект рішення проголосувало лише 19 депутатів, чого не вистачило для скасування рішення мера.

Нагадаємо, що депутати міськради скасували попереднє рішення виконавчого комітету про продовження оренди та виставили два суміжні приміщення на аукціон одним лотом.

Депутати зазначали, що члени виконкому знали про наміри міськради, та проігнорували їх та продовжили договір оренди громадській організації.

Проте міський голова Микола Романюк наклав вето на рішення міської ради про включення підвального приміщення на вулиці Лесі Українки, 25 у перелік об’єктів, що виставлятимуть на аукціон.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром