«Пенсії підніматимуть, але робитимуть це поступово», – віце-прем’єр Павло Розенко

06 Липня 2018, 23:47
Павло Розенко 3927
Павло Розенко

У Луцьку віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів, чи варто чекати перерахунок надбавок до пенсій людям, які мають великий стаж роботи, але мали низьку зарплату, тому й отримали малі надбавки.

Цим він поділився у п’ятницю, 6 липня, під час спілкування з журналістами волинських ЗМІ.

За словами Розенка, вони перерахунки пенсій здійснювали у відповідності до тих законів, які діяли в нашій державі не один десяток років.

«Всі ж чудово розуміють, чому людина отримала або більшу надбавку, або ж меншу. У формулі формування пенсії є дві базові величини – це страховий стаж і сплата, внески, тобто ті заробітні плати, з яких були сплачені ці внески. Тому більшої надбавки при перерахунку пенсій отримали ті люди, які мали і великий стаж і заробітну плату», – розповів Павло Розенко.

Також він зауважив, що є проблемне питання, яке характерне для сільських територій, це коли людина насправді мала колосальний страховий стаж, але малу заробітну плату. І це не вина нинішньої влади, каже Розенко, що колись в радгоспах, колгоспах, сільських школах, лікарнях люди отримували мізерну зарплатню. За словами віце-прем’єр-міністра, вони навпаки намагаються робити все, щоб рівень зарплат в Україні зростав.

«Але я вважаю, що є певний борг до деяких категорій громадян, це в першу чергу ліквідатори ЧАЕС, люди з інвалідністю, це також люди зі значним трудовим стажем, але з маленькими заплатами. Тому ми над цим працюємо і працюватимемо й далі. Вже є деякі кроки: цього року реалізували першу ініціативу – перерахували пенсії військовим пенсіонерам, все-таки понад півмільйона військових пенсіонерів з 1 травня отримали перераховані пенсії. Тобто пенсійна реформа, яку провели в жовтні, вона не завершена. Ми готуємо нові пенсійні ініціативи. І я вважаю, ми зобов’язані вирішити питання щодо перерахунку пенсій тим людям, які мали великий стаж роботи», – поділився Павло Розенко.

Окрім того, Павло Розенко зазначив, що пенсії в Україні треба піднімати і їх підніматимуть. Але робитимуть це так, щоб не призвело до чергового обвалу гривні. За інформацією Розенка, ми маємо сьогодні позитивну динаміку наповнення Пенсійного фонду України. Якщо такі тенденції зберігатимуться, то в уряду буде можливість ввести якісь додаткові пенсійні програми для тих людей, які цього реально потребують. Але все залежить від стану наповнення Пенсійного фонду України.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
07 Липня 2018, 06:00
Министры вы на букву Х дайте людям денег.
07 Липня 2018, 10:54
Себе так сразу в 100 тысяч а как народу который приносит деньги в бюджет так 100 гр. будете растягивать год. Наши власти это воры в законе.
07 Липня 2018, 11:07
Бандюги дайте людям прожиточный минимум.
08 Липня 2018, 16:25
Коли вже тебе падлюко жидомасонська на вила піднімуть
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром