5 найкращих способів святкування Великодня

01 Травня 2016, 14:56
2109 Джерело: www.culture.ru

Весь тиждень велика українська родина, зокрема й лучани, готувалися до Христового Воскресіння.

І ось нарешті паска спечена, у домівці прибрано, писанки та крашанки – розмальовані. Саме час подумати про те, як провести найбільше християнське свято з максимальною користю.

Район.Луцьк підготував невеликий список справ, якими можна зайнятися у святкові дні.

1. Родинні посиденьки

Здавна існувала традиція, що на великі свята, такі, як Різдво та Великдень потрібно не забувати про найрідніших людей. Часто через щоденні турботи, обов’язки та купу незакінчених справ поїздка до батьків відкладається до кращих часів. У святкові дні саме час відкласти всяку роботу і зустрітися з мамами, татами, сестрами, братами та всіма можливими родичами, аби загади минуле, обговорити теперішнє та посперечатися про майбутнє.

2. Домашнє застілля

Коли ні йти, ні їхати нікуди не хочеться, а посиденьки з самим собою вже набридли, можна згадати і про гостинність. Запросити у гості друзів та рідних людей завжди буде правильним рішенням. Проте варто врахувати кількість можливих візитерів та підготувати смаколики до їх прибуття, щоб потім не довелося допікати паску та доварювати крашанки в розпал святкування.

3. В гармонії з природою

Хтось скаже, що свято – не свято без шашликів. Тож не останнім варіантом відпочинку може стати і традиційний похід на природу. В лісі і їжа смачніша і енергетика куди краща. Але не варто забувати про техніку безпеки поблизу водойм та під час розпалювання вогнищ. Збираючись додому також перевірте, чи нікого не загубили, бо ж на природі всяке буває.

4. Міська експедиція

Якщо шумні компанії набридли,  а всі рідні і так щодня перед очима, можна влаштувати собі прогулянку по місту. Більшість закладів Луцька працюватиме, тож місце, аби перекусити під час вилазки у світ також буде. Заодно зможете перевірити, чи добре підготували до Великодня парки,  чи багато дерев не встигли побілити до початку святкувань та скільки міських установ обвішалося крашанками у честь свята.

5. Здійснена мрія

Мабуть, у кожного є те, що хотілося б зробити, але ніяк не вистачало часу, або рішучості. Цього разу вихідних більш, ніж вдосталь, аби зробити для себе приємність. Завітати в незнайоме місто, щоб побути наодинці з собою, витратити всі заощадження, аби кілька годин постояти на заморській землі, чи провалятися весь день на дивані, дочитуючи багатотомну книгу – вирішувати вам. Головне робити те, що подобається, адже свято принесе гармонію у кожну домівку незалежно від того, де ви його провели.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром