На Львівський хочуть зробити сучасний ринок

03 Липня 2018, 22:45
Фото ілюстративне 3049
Фото ілюстративне

В обласному центрі Волині підприємці, які хочуть встановити тимчасові споруди на Львівській, 112, прийшли до заступника міського голови Григорія Недопада, щоб обговорити це.

Відбулося це у вівторок, 3 липня, пише ІА ВолиньPost.

Підприємці зауважили, що у вересні 2017 року, коли їх виселяли з ринку на Львівській, де звели багатоповерхівку «Сафрон», у міськраді обіцяли підшукати іншу вільну ділянку.

Та люди самі знайшли приватну ділянку на Львівській, самі поспілкувалися з власником, та самі домовилися про те, що він встановить 19 тимчасових споруд, а підприємці орендуватимуть їх. Відтак, разом підготували всю необхідну документацію, розробили план, благоустрій тощо. Проте є троє сусідів, які не хочуть, аби встановлювали МАФи, і три тисячі підписів жителів району на розміщення ринку на Львівській.

Підприємці прийшли до заступника міського голови
Підприємці прийшли до заступника міського голови

Юристка Богдана Боднарчук, яка представляє інтереси підприємців, зазначила, що проект погодило управління архітектури і розробили його згідно з чинним законодавством.

«Згода сусідів, до слова, не обов’язкова, коли йдеться про розміщення тимчасових споруд. Ми пробували «достукатися» до них, поговорити, однак люди – проти, але причину не називають. Один із сусідів навіть сказав: «Там має бути лише одноповерховий будинок. Крапка». Це смішно. Сусід не має права диктувати, що буде на твоїй землі», – наголосила вона.

За словами юристки, район вулиці Львівської активно розбудовують, але там немає ніякої інфраструктури: ні хороших продуктових магазинів, ні ветеринарної аптеки, ні перукарні.

Заступник мера Недопад зазначив, що контейнери не можуть встановити на Львівській, 112, тому що немає дозволу сусідів. Він ствердив, що в такому разі кожен зможе облаштувати ринок на своїй земельній ділянці.

«Міська влада не може вирішувати приватні питання щодо пошуку нового місця для підприємців. Завтра засідання виконкому, де будуть розглядати питання про розміщення 19 МАФів. Приходьте і доводьте свою позицію. Зараз я вам нічого говорити не буду», – додав Недопад.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
04 Липня 2018, 09:42
Де захочу там поставлю мапи.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром