Протест проти забудови Сапалаївки - маніпуляції "Народного контролю"?

29 Липня 2015, 10:00
4419

Забудовник, який планує спорудження кількох багатоповерхівок і прогулянкової зони на вулиці Чорновола над Сапалаївкою, заявив, що представники політичної партії «Народний контроль» маніпулюють думкою лучан і підбурюють їх на безпідставні протести.

Офіційне роз’яснення ситуації, яка склалася навколо забудови на вулиці Чорновола від директора ТОВ «Сучасний Дім Плюс» Руслана Дроздова опублікувало видання ВолиньPost.

У роз’ясненні йдеться: 

«У місцевих медіа з’явилися інформація про зустріч частини мешканців будинку на вулиці Чорновола, 22 з активістами політичної партії «Народний контроль» та представниками забудовника. Зустріч відбулася 27 липня. Йшлося про перспективи будівництва багатоповерхівок на цій же вулиці та спорудження прогулянкової зони уздовж річки Сапалаївка. 

Причиною такої зустрічі, на нашу думку, стало намагання місцевих «політиків» провести черговий виборчий захід, використовуючи популярний піар-метод «бунт проти забудови під вікнами». Через це у лучан могло скластися викривлене враження про наміри забудовника.

Про це свідчать такі факти:

- Представників забудовника не запрошували на це зібрання. Вони дізналися про нього випадково в останній момент.

- Місцевих мешканців серед учасників зібрання, які спеціально прийшли на цей захід, було не більше 10 чоловік. До того ж більшість претензій до забудовника озвучив представник політичної партії «Народний контроль» Михайло Шелеп, а не місцеві мешканці. Окрім того, політик Шелеп під час зустрічі робив усе можливе, аби представник забудовника не мав можливості спокійно, чітко і аргументовано донести до людей свою позицію.

- Під час заходу активісти політичної партії «Народний контроль» не дали можливості представникам забудовника прокоментувати побоювання мешканців. Зокрема, 

1) місцева мешканка стверджувала, що «жодна установа не може гарантувати того, що будинок на схилі річки вистоїть та не завалиться». 
 

Офіційно інформуємо лучан: фахівці провели інженерно-геологічне дослідження грунтів земельної ділянки, на якій мають споруджувати будинки. Їх результати однозначні: будівництво багатоповерхових будинків на цій землі можливе, безпечне і надійне за умови влаштування суцільної монолітної «подушки» під будинком. Згідно чинного законодавства проект будівництваобов’язково пройде державну будівельну експертизу на перевірку міцності конструкції. 

2) мешканці висловлювали побоювання, що забудовник не дотримає обіцянки спорудити прогулянкову зону поряд з новозбудованими будинками. Або ж, якщо її спорудить, то закриє чи обмежить доступ.

Утім, представнику забудовника активісти не дали можливості розповісти місцевим мешканцям про досвід спорудження і функціонування «Сіті Парку», де прогулянкова зона є загальнодоступною і має довжину понад 320 метрів. Схожі плани і щодо прогулянкової зони, яку повинні спорудити поряд з вулицею Чорновола. Місце буде загальнодоступним. Протяжність прогулянкової зони – понад 430 метрів (від приміщення обласного архіву до містка на вулиці Чорновола). Окрім того, науковці-екологи на прохання інвестора вивчають можливість розчищення заболоченої території поряд з земельною ділянкою з влаштуванням заплави річки та насипного острова для загальнодоступного відпочинку жителів міста.

3) Мешканці сумніваються, що під час будівництва буде вирішене питання з парковками для авто. 

Замовник будівництва поставив проектантам завдання передбачити окрему парковку для мешканців новозбудованих будинків. Окрім того, загальний проект благоустрою прилеглої території буде представлений місцевим мешканцям для обговорення та врахування їх пропозицій.
Ми сподіваємося, що наші пояснення внесли розуміння у ситуацію щодо майбутнього будівництва на вулиці Чорновола і подальші маніпуляції з думкою громади стануть неможливими.

Ми просимо лучан не сприймати на віру усі заяви, зроблені представниками політичних партій і не вірити без достатніх на це підстав у їх благі наміри стати за кілька місяців до виборів захисниками прав і свобод мешканців міста.

А місцевих політиків закликаємо бути більш відповідальними і думати не лише про момент виборів і війну за електоральну підтримку, а й про комфортне майбутнє міста Луцька, в якому усім нам надалі жити».

Як відбувалися збори мешканців читайте у репортажі журналістів Район.Луцьк "33 квартал: лучани бунтують проти будівництва на березі Сапалаївки"

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром