Майстер-клас за участі київського кухаря Олексія Солоніна

Зі смачними стравами та позитивними враженнями: у Луцьку презентували нове кухонне обладнання

02 Липня 2018, 14:37

У Луцьку компанія «Кухарт» організувала майстер-клас за участі київського знаменитого кухаря Олексія Соколана, який готував вкусності для присутніх рестораторів на новому обладнанні від фірми Fogor з Іспанії.

Частували волинських рестораторів, кухарів та інших гостей майстер-класу вишуканими стравами в ресторані «Show Basilic».

Під час приготування різноманітних блюд Олексій Соколан розповів й про обладнання, на якому можна приготувати такі страви.

Варто зауважити, що рестораторам Волині та кухарям презентували «грильову» програму обладнання фірми Fagor з Іспанії, яку ще ніде не представляли в регіонах.

1






Fagor – дуже популярний і розкручений бренд Європи. Фірма, яка виготовляє це обладнання, має практично все: від холодильного обладнання до параконвектоматів та ін.  

Кухар Олексій Соколан поділився з присутніми, що таке обладнання однозначно спрощує кухарське життя. З допомогою нього можна приготувати все набагато швидше та простіше.

«Якщо раніше готували каші, котлети в каструльках, сковорідках, то зараз це роблять у параконвектоматах, тому заморочуватися сильно не потрібно. Приготування страв на такому інноваційному обладнанні економить час і сили та приносить одне задоволення», – розповів Соколан.

Під час майстер-класу всі присутні могли поставити запитання кухарю та посмакувати приготовленими стравами: паровими булочками бао, запеченим лососем на ольхових досках й овочами, приготовленими в Big Green Egg. Опісля приготували свинну грудинку з фенхелем й іншими пряностями в параконвектоматі та запекли і підкоптили баранину. І все це з допомогою нового  сучасного обладнання від фірми Fagor.







Впродовж майстер-класу Олексій Соколан розповів про планетарний міксер, параконвектомат, «яйце» (Big Green Egg), індукційні плити та ростоєчну шафу, в якій піднімається тісто.

За словами кухаря, ця техніка займає менше місця, і крім того, на кухні стає не так жарко після готування. Приготування страв на індукційних плитах економить час кухарів, з допомогою планетарного міксера теж легше працювати. Волога в шафі, де «ростуть», наприклад, булочки, дозволяє їм добре настоятися й піднятися. Найголовніше те, каже кухар, що тісто в такому обладнанні не завітрюється, тобто не створюється скоринка, яка потім заважає хлібові чи булочкам піднятися.





Big Green Egg – велике зелене яйце, яке розробили за американською технологією. Це обладнання – гриль – виготовлений з кераміки космічної розробки, тому витримує високу температуру. У ньому готують все: від хліба до десертів, окрім морозива. Якщо ж хтось придбає такий гриль, то, мовляв ніякі пожежники не матимуть до власників справи, адже нема відкритого вогню. Головне мати хорошу витяжку. Закладати у це «яйце» потрібно тільки якісне вугілля. Температуру в ньому можна контролювати, і ще й до того на цьому грилі нічого не підгорятиме.

Параконвектомат – це електричне обладнання з бойлером, в якому окремо прогрівається вода. В ньому дуже насичена пара і готувати можна все: і смажити, і парити, і пекти, і коптити. Овочі, приготовлені в параконвектоматі, залишаються такого ж кольору, як і до готування. Одним словом, обладнання фірми Fagor – інноваційне, і починає прогресувати сьогодні.

Після приготування різноманітних цікавих страв та ознайомлення з обладнанням, всі присутні смакували вишуканими стравами від кухаря Олексія Соколана та ставили йому запитання.





Повар Анна з готельно-ресторанного комплексу «Острів» поділилася враженнями від страви, яку приготував кухар з Києва.

«Смак булочки дуже ніжний, і соус до смаку. Риба дуже соковита. Насправді страви приготовлені в параконвектоматі дуже смачні. Я б дуже хотіла придбати такий в наш заклад. У нас, звичайно, він є, проте не такий як цей. Окрім того, такий гриль теж хочемо придбати», – поділилася Анна.

Відомий луцький шеф-кухар Юрій Хазіпов, який теж завітав на майстер-клас, розповів, що немає людей, які знають все, тому він ходить на майстер-класи та інші заходи, аби вчитися, адже в будь-якому випадку дізнаєшся щось нове, і може прийти якась ідея.

«Постійно знаходжу час для відвідувань різних занять та ресторанів. Подивився от на це обладнання, і воно, дійсно, непогане, на якому можна буде працювати», – додав Хазіпов.







Менеджер із продажів Інна Троцюк розповіла, що такі заходи як майстер-класи, де презентують інноваційне обладнання, різні рецепти, є дуже важливими, і принесуть успіх рідному місту.

Варто додати, що таким обладнанням користуються вже в багатьох містах України: у Львові, Харкові, Києві, Тернополі, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та інших містах. А ви б хотіли придбати собі таку техніку?

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!