Великодні богослужіння контролюватимуть вибухотехніки

28 Квітня 2016, 15:41
2150

Поки лучани святкуватимуть Великдень та відпочиватимуть під час травневих свят, поліція працюватиме у посиленому режимі.

Про це представники правоохоронних органів повідомили під час брифінгу у четвер, 28 квітня.

Начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області Володимир Солоненко розповів, що забезпечення правопорядку під час святкування Великодніх та травневих свят є одним з пріоритетів національної поліції.

«Найголовніше наше завдання в найближчі два тижні, коли наші громадяни будуть відпочивати та святкувати, забезпечити належний правопорядок. В першу чергу це забезпечення публічного правопорядку під час Великодніх богослужінь. В області будуть проводитися святкові богослужіння  у 811 храмах різних конфесій. Безпосередньо для забезпечення порядку буде залучено понад 540 поліцейських. Зокрема, це управління патрульної поліції, національна гвардія і спецпідрозділи головного управління», – розповів Володимир Солоненко.

Крім того він зауважив, що до контролювання ситуації залучать групи вибухотехніків, основним завданням яких буде обстеження місць масового скупчення людей на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. У першу чергу під час Великоднього богослужіння.

Нагадаємо, що шукати та знешкоджувати вибухівку, а також запобігати замінуванню території під час масових заходів – основні завдання вибухотехнічного сектору національної поліції.

Начальник сектору техногенної безпеки управління ДСНС у Волинській області Руслан Яручик повідомив, що на час святкових днів для забезпечення техногенної безпеки управління розробило низку заходів. Зокрема  - чергування оперативних груп. Окрім того, створені караули на випадок техногенної небезпеки. На цілодобовому чергуванні буде 144 працівники особового складу та 35 одиниць техніки.

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП Сергій Козак звернувся також до представників політичних сих, рухів та громадських організацій не порушувати правопорядку під час травневих свят та використовувати на різноманітних заходах тільки національну символіку.

«8-9 травня у нас будуть відзначати дні пам’яті та примирення,  а також відзначатиметься 71-ша річниця перемоги над нацизмом.  Прохання не політизувати  ці дні,  використовувати державну символіку, дати ветеранам,  які ще зараз живі, провести це свято нормально», – зауважив Сергій Козак.

У свою чергу пообіцяв, що Національна поліція буде забезпечувати правопорядок усіма можливими силами та засобами.

Окрім того зауважив, що полісмени також слідкуватимуть, аби на святах не використовувалися георгіївські стрічки,  адже населення Волині сприймає таку символіку негативно.

«Будемо намагатися робити так,  щоб люди використовували тільки ту символіку, яка дозволяється законодавчо. Слідкуватимемо, аби людей з георгіївськими стрічками не було. Минулого року нам це вдалося», – зазначив Сергій Козак.

Правоохоронці нагадали, що відпочиваючи під час свят на природі, варто пам’ятати про пожежну безпеку. Розпалювати вогнище тільки у відповідних місцях та не порушувати правил безпеки. Окрім того, не варто забувати про правила під час перебування поблизу водойм. Поліція радить не розпочинати купальний сезон у нетверезому стані та слідкувати за близькими,  з якими приїхали на відпочинок.

Не менш небезпечним, попереджають правоохоронці, є водіння у нетверезому стані. Вони нагадують, що сідаючи за кермо автомобіля перш за все варто думати про власну безпеку та не наражати на небезпеку життя близьких людей.

Окрім того, поліція просить бути особливо уважними під час проведення масових заходів. При виявленні підозрілих предметів потрібно телефонувати за номером «102» та дочекатися прибуття спеціалістів. Ні в якому разі не можна самостійно розглядати незрозумілі предмети та бажано вжити заходів, аби ніхто до них не підходив.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром