Кафедральна: долю скандальної ділянки досі не вирішили

28 Квітня 2016, 09:07
1876

Депутати хочуть детальніше вивчити документацію перед тим, як дозволяти будівництво на вулиці Кафедральній, 13.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 27 квітня.

Архітектор, який представляє інтереси забудовника, Віктор Семенюк, розповів, що «Луцькміськбуд» має усі необхідні дозволи та документи. Проте, аби продовжити будівництво, їм потрібен дозвіл на оренду земельної ділянки. Майбутній проект, каже Семенюк, передбачає двоповерховий будинок з мансардою, а збудувати його можуть за 12 місяців.

Щодо підземель, які знаходяться на території, то їх забудовник законсервує і вони залишаться доступними для громадян.

Проте депутат Тарас Шляхтич закликав відкласти розгляд питання та дослідити наявність усіх необхідних документів.

«Мені здається, що питання треба ще довивчити, переглянути документи, оскільки ми їх візуально не бачимо. У мене пропозиція зняти питання, вивчити його на комісії та винести на наступну сесію», – зазначив Шляхтич.

Підтримав його і Павло Данильчук, на його думку, потрібно спочатку розібратися з підземеллями, а вже потім думати про будівництво. Проте депутат Євген Ткачук зазначив, що тягнути з питанням більше не потрібно, адже новобудова може прикрасити Старе місто.

«Якщо вони мають дозволи і право будувати, то чому не дозволити. Коли приїжджають гості до Луцька, то соромно за те, що вони бачать. Люди хочуть будувати, а ми ставимо палки в колеса», – розповів депутат.

Міський голова Микола Романюк також вважає, що питання і так достатньо часу вивчалося.

«Всі ми хочемо, щоб наше Старе місто розвивалося. Я би просив вас подумати, що ви сьогоднішнім рішенням зробите для розбудови міста. Нічого не робити легше всього», – виголосив мер.

Попри це, депутати не підтримали проект про надання ТзОВ «Луцькміськбуд» в оренду земельної ділянки на Кафедральній, 13. Така позиція обранців громади обурила міського голову. Він зазначив, що варто було б на паркані, за яким мали б будувати будинок, розмістити імена тих депутатів, які не проголосували, аби лучани знали, завдяки кому у Старому місті досі нічого не відбувається. Задля цього, зазначив голова, він готовий сам оплатити банер.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром