Поліція на районі: пішоходів вчитимуть культури за допомогою «жахливої» реклами

28 Квітня 2016, 11:32
2301

Патрульні разом з активістами хочуть впровадити соціальну рекламу, яка закликатиме мешканців дотримуватися правил переходу дороги та розвиватиме пішохідну культуру.

Про це говорили під час зустрічі громадських активістів з начальником Управління патрульної поліції в місті Луцьку Олександром Вовченком та інспектором Дмитром Слабенком, яка відбулася 27 квітня у Молодіжному центрі Волині.

Захід організували за ініціативи Громадської приймальні УГСПЛ у місті Луцьку та Молодіжного центру Волині. Обговорити певні моменти співпраці з поліцейськими прийшли представники близько 15-ти громадських організацій. 

«Окрім безоплатної юридичної допомоги та інформаційних матеріалів щодо тематики прав людини, ми також займаємося й просвітницькою роботою. Тому співпраця з поліцією є  для нас надзвичайно важливою», – зауважила координатор інформаційно-просвітницьких заходів Громадської приймальні УГСПЛ у місті Луцьку Тетяна Карпів.

На початку розмови інспектор Управління патрульної поліції міста Луцька Дмитро Слабенко розповів присутнім про те, чим патрульні відрізняються від інших правоохоронних структур і що входить до їхніх обов’язків.

У свою чергу Олександр Вовченко зауважив, що дуже радий бути присутнім на такій зустрічі та наголосив на основних моментах співпраці з активістами.

«Дуже вдячний за те, що є такі організації, адже самі патрульні не в змозі зробити такий об’єм роботи, який очікують від нас громадяни. У нас є кілька ідей, які ми хочемо втілити і з вашою допомогою», – зазначив начальник управління.

Зокрема, Вовченко повідомив, що у планах патрульних – зробити соціальну рекламу для пішоходів. Таке впровадження покликане вберегти людей він бездумного переходу через дорогу і сприятиме зменшенню аварійних ситуацій. За словами начальника управління, було б добре зробити повчальні листівки, плакати чи відеоролики, які показуватимуть наслідки халатності пішоходів.

«У мене є багато фотографій з ДТП. Коли ще був патрульним, показував їх усім, хто порушує правила, щоб вони могли наглядно побачити, до чого може призвести порушення правил», – розповів головний патрульний Луцька.

Проте поліцейські погодилися, що такі зображення ні в якому разі не повинні бачити діти. У навчальних закладах патрульні проводять окремі бесіди щодо дотримання правил переходу. Тож разом з активістами поліцейські хочуть розробити соціальну рекламу таким чином, щоб вона була креативною, правильно оформленою, а головне – дієвою.

Крім того, присутні обговорили й іншу поширену в місті проблему – відсутність спеціальних місць для куріння. Так як паління в громадських місцях заборонене, мешканці мають право викликати поліцію. За таке порушення курець повинен буде заплатити штраф у розмірі 51 гривня. Проте й окремих місць, де можна курити, на території обласного центру не передбачено. Тож Олександр Вовченко запропонував звернутися до міськради з проханням створити проект, який передбачатиме облаштування цивілізованих місць для куріння.






1




1





1





Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром