Словацького: адмінсуд отримав приміщення

27 Квітня 2016, 17:16
1765 Джерело: volynnews.com

В оперативне управління окружного адміністративного суду надали приміщення у центрі міста.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 27 квітня.

Адмінсуд звернувся до міської ради з проханням передати приміщення на вулиці Словацького, 1, площею 811, 1 метр квадратний в оперативне управління. Це дасть змогу залучити до його ремонту державні кошти. При цьому право власності залишиться за міською радою.

Проте депутат Павло Данильчук вважає, що віддавати приміщення суддям, на роботу яких часто скаржаться, не варто. Окрім того, він нагадав, що суд відмовлявся передати це приміщення військкомату, коли у цьому була потреба. Депутат вважає, що таке унікальне приміщення можна використати з більшою користю.

Депутат Андрій Козюра підтримав думку, що до судової системи виникає багато претензій. Проте він вважає, що суд дійсно потребує додаткової території. А відсутність нормальних робочих місць для суддів виставляє міську раду у поганому світлі.

«Ненормальним є перебування трьох суддів в одному кабінеті, і це не робить честі міській раді», – зазначив Козюра.

Депутат Ігор Поліщук зауважив, що у Луцьку не такі вже й погані судді, а додаткове приміщення допоможе працювати якісніше.

«Я не хотів би нікому давати оцінку, але хочу сказати, що у нас не найгірший суд і не найгірші судді. У нас тільки дві зали судових засідань, доводиться тримати документи на колінах, і часто це не схоже на нормальне правосуддя», – зазначив депутат.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що приміщення залишиться комунальною власністю, тож хвилюватися, що його заберуть, не варто. А забезпечити судову гілку влади нормальними умовами для роботи – обов’язок міськради. Крім того, він нагадав, що питання з військкоматом вже вичерпане.

Більшістю голосів депутати міськради підтримати проект рішення про передачу приміщення на Словацького, 1 в оперативне управління.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром