Про Луцьк підготували презентабельну фотоенциклопедію

30 Липня 2015, 09:20
5025

Побачила світ книга «Волинь: час, люди, історія. Погляд крізь об’єктив», де чимало інформації про Луцьк.

Презентація тривала у книгарні Волинської обласної друкарні - повідомив громадський журналіст Район. Луцьк Андрій Куцик.

Заступник голови правління волинської обласної друкарні Людмила Штогрина зазначила, що у книзі насамперед намагались висвітлити те, що буде актуальним завжди. Видання повністю ілюстроване фотографіями, які відбирали за критерієм цікавості, оригінальності і вагомості.

На Волині це, так би мовити, перше видання, яке настільки повно й детально презентує наш край. Таку книгу зовсім не соромно подарувати навіть лучанам, які вважають себе обізнаними в історії міста, адже неодмінно знайдеться щось нове, - хвалила книгу Людмила Штогрина, керівник проекту.

Книга видана видавнивництвом "Волинської обласної друкарні". Тип книги – фотоальбом.

Видання є важливим внеском у бібліографію Луцька, тому що у ньому зібрано ілюстрації всіх культурно-мистецьких архітектурних споруд міста, цікавих подій, які привертали увагу жителів міста та їхніх гостей.

Також у книзі проілюстровано події, які відбувались у Луцьку під час Революції гідності. Кожен у ній може побачити епізоди життя  крізь призму об’єктиву і словесних деталей.

Над книгою працювали півтора місяці, її тираж становить 2 000 примірників, ціна одного – 299 гривень.

Презентація сподобалась, як і книга, що була у центрі цього всього.  Досить гарно вливались у тутешню атмосферу мелодії скрипки. Ще сподобалось, що фотографії у книзі підписані українською мовою, але для наступних видань буде передбачений переклад кліькома іноземними. Взагалі формат фотоальбому - досить сучасне рішення", – Артур Косюр, студент.

Вступну частину книги переклала англійською мовою Анна Тріль. Керівник проекту Людмила Штогрина, технічний редактор Лілія Борсук, коректор Анна Бойко.

Фотоматеріали надали: Олександр Котис, Костянтин Семіцький, Юрій Положивець, Віталій Чернець, Ірина Гуртовенко, Вадим Панафідін, Павло Березюк, Дмитро Кухарук, Вероніка Легран. Версткою займався Володимр Падко.

Видавництво ПрАТ "Волинська обласна друкарня" висловлює вдячність Роману Бондаруку за сприяння у виданні книги.

Нагадаємо, що недавно в онлайн-мережі оприлюднили перший відеовипуск пізнавальних подорожей Луцьком від Олекcандра Котиса.

 
Коментарі
30 Липня 2015, 14:01
Фотоматеріали надали: <br/>Котис аж два рази надав?))
30 Липня 2015, 14:55
Видання повністю ілюстроване фотографіями, які відбирали ... краще і не скажеш ..Державне видання, а закон про інтелектуальну власність вас не стосується? Автори постфактум дізнаються, що вони надали фотоматеріали
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром