Створили комісію, яка займеться «ринковими» питаннями

27 Квітня 2016, 14:10
1753

Депутати вирішили створити тимчасову комісію, яка досліджуватиме конфлікт між облспоживспілкою та підприємцями, а також розгляне можливість появи комунального ринку, розірвавши договір із приватною облспоживспілкою.

Такий проект рішення у середу, 27 квітня, під час сесії міськради представив депутат Олександр Волинець.

Він зазначив, що тимчасова комісія покликана зняти напругу між підприємцями ринку «Завокзальний» та Волинською обласною спілкою споживчих товариств, а також займатиметься дослідженням можливих фактів зловживань та напрацювання рекомендацій щодо врегулювання ситуації.

За словами Олександра Волинця, до нього не раз зверталися підприємці, які скаржаться на те, що облспоживспілка заставляє платити за оренду за допомогою погроз. Натомість депутат Ігор Поліщук запропонував взагалі «позбутися» від такого посередника, як облспоживспілка.

«Якщо замість облспоживспілки створити комунальну структуру, то це дасть можливість залучити додаткові кошти в бюджет», – зазначив Поліщук.

Таку ж позицію висловили депутати Сергій Була та Андрій Козюра.

«На сьогоднішній день спілка перейшла у руки кількох людей. Ми не можемо допустити, щоб вони «обдирали» підприємців і міський бюджет. Пропоную розірвати договір з облспоживспілкою. Зараз вони маніпулюють думкою підприємців», – зауважив Сергій Була.

Представники облспоживспілки також прийшли до міськради, проте обранці громади проголосували за те, щоб не надавати їм слова.

Депутат Павло Данильчук додав, що необхідно дати можливість тимчасовій комісії займатися питанням не лише Завокзального ринку, а всіх ринків загалом. Більшістю голосів депутати підтримали проект рішення з доповненням Павла Данильчука.

Тож, до складу комісії увійшли по одному представнику з кожної фракції міськради: Андрій Авраменко («Солідарність»), Сергій Балицький («УКРОП»), Сергій Була («Радикальна партія»), Віктор Ящук («Свобода»), Андрій Козюра «Батьківщина»), Тарас Шляхтич («Самопоміч»), Анна Мовяк («Народний контроль»). Головою комісії призначили Андрія Козюру.

Коментарі
27 Квітня 2016, 21:20
Правильно, гнати того Горгута в шию треба!...то в нас Кіндьор з ним злигався, на земельку під ринком око положив.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром