Депутати не обиратимуть керівників навчальних закладів

27 Квітня 2016, 13:05
1573

Депутати міськради не підтримали проект рішення, який передбачає погодження кандидатів на керівні посади у навчальних закладах, бо він «не на часі» і «змішує освіту з політикою».

Про це стало відомо у середу, 27 квітня, під час сесії міськради.

Депутат Борис Смаль зауважив, що систему призначення на керівні посади в закладах освіти необхідно змінити на користь громади. Тобто обирати директорів шкіл та завідуючих садочків повинні ті, хто представляє інтереси громади, а саме депутати міськради.

«Проект рішення спрямований на інтереси дітей, які повинні навчатися під керівництвом особи, яка користується авторитетом в громади міста. А інтереси громади міста відстоюють депутати, яких вони обирали», – зазначив Борис Смаль.

Депутатка Алла Надточій зауважила, що батьки і так мають змогу оцінити роботу директорів, адже вони щороку звітуються. На що Смаль відповів, що звітність не є підставою для прийняття рішень, а в проекті рішень думка громади обов’язково повинна бути врахована.

Депутатка Наталія Бунда поцікавилася у Бориса Смаля, чи не пов'язаний проект рішення з тим, що не усі директори підтримують створення фондів в навчальних закладах, які, зокрема, «пропагує» і доповідач. Таку заяву обранець громади спростував.

У свою чергу, колега Смаля по фракції Ігор Поліщук зазначив, що нині призначення керівників відбувається несправедливо, адже міський голова, який це контролює, представляє одну політичну партію.

«Міському голові доведеться поділитися повноваженнями з депутатами, а це, як видно, відбувається болісно. Але хіба справедливо, що зараз міський голова сам призначає керівників, представляючи одну політичну партію?» – вважає Поліщук.

Така позиція здивувала кількох обранців громади, які вважають, що політика взагалі не повинна втручатися в освітній процес, адже це передбачено законом. Незаконним зміст проекту вважають й освітяни.

«Ви принизите освіту, бо не даєте обирати керівників з освітнього середовища», – зауважила голова луцької профспілки працівників освіти Галина Василенко.

Таку ж позицію зайняв і міський голова Микола Романюк, який вважає, що це питання не на часі. У підсумку за проект рішення проголосувала меншість депутатів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром