Депутати міськради – проти олігархів у Верховній Раді

27 Квітня 2016, 11:04
1913

Обранці громади вимагають від Парламенту прийняття нового закону, який передбачатиме проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками.

Про це йшлося у середу, 27 квітня, під час сесії міськради.

Проект рішення щодо невідкладного прийняття Закону України про проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками представив депутат Тарас Шляхтич.

У зверненні йдеться про те, що парламентські вибори повинні проводити за новим демократичним законом, адже люди повинні бачити, «кого вони обирають – лідерів громадської думки, активістів та експертів, а не корупціонерів та маріонеток олігархів». Але те, що позачергові вибори у нашій державі не потрібні, викликало супротив у деяких депутатів.

Зокрема, Микола Федік («Свобода») зауважив, що фракція підтримує таке звернення, проте коли Верховна Рада порушує закон, її необхідно переобирати. Тому позачергові вибори необхідно проводити. Таку позицію підтримали і колеги обранця Григорій Пустовіт і Андрій Козюра з фракції «Батьківщина».

«Фракція «Батьківщина» однозначно підтримує те, що голосувати необхідно за відкритими списками. Ми хочемо проголосувати за цей проект рішення, але те, що позачергові вибори не потрібні – пропонуємо виключити зі звернення», – зазначив Андрій Козюра.

Проте така пропозиція не набула підтримки більшості депутатів. У підсумку обранці громади проголосували за проект рішення без правки про необхідність позачергових виборів до ВРУ.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром