Якою мовою будуть розміщувати рекламу у місті

27 Квітня 2016, 09:45
1916 Джерело: pixelpetal.com

Дотримуватися мовної політики, не розміщувати провокуючої і агресивної реклами та враховувати історичну цінність архітектури – одні з головних положень нової концепції розвитку та розміщення зовнішньої реклами у місті.

Міська рада планує очистити місто від реклами, яка псує вигляд та спотворює його архітектуру,  тому досі триває обговорення концепції щодо її розміщення. Про це йшлося на засіданні робочої групи у вівторок, 26 квітня.

Заступник начальника відділу розвитку підприємництва та реклами Валерій Удот зазначив,  що згідно до розпорядження міського голови Миколи Романюка, комісія удосконалила існуючу концепцію розвитку та розміщення реклами.

Директор комунального підприємства «Луькреклама» Олександр Ковальський розповів, що більшість пропозицій підприємства під час створення концепції були враховані. Проте він пропонує внести також пункт про засади мовної політики. Зокрема, щоб текст вивісок був українською мовою. А іноземною у тому випадку, якщо є переклад державною.

Проте член комісії, начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков зауважив,  що пункт потребує уточнення, оскільки в деяких випадках переклад буде виглядати безглуздо і недоречно.

Тому «Луцькреклама» розробить і внесе відповідні зміни у концепцію, які будуть відповідати закону України про мовну політику.

Загалом концепція розвитку та розміщення зовнішньої реклами майже готова. Члени комісії ще внесуть свої пропозиції у письмовому вигляді, а управління розвитку підприємництва та реклами розгляне їх напрацювання.

Нагадаємо, що активісти хочуть долучитися до контролю над розміщенням вивісок на фасадах будинків, аби ситуація зі скандальним «Секонд-хендом» не повторилася.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39