Тривають дискусії навколо призначення директорів шкіл

26 Квітня 2016, 12:42
2610

Освітяни проти того, аби директорів шкіл приймали на конкурсній основі і затверджували депутати міськради.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у вівторок, 26 квітня.

На розгляд комісії депутат Анна Мовяк запропонувала проект про обрання директорів навчальних закладів на конкурсній основі.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні комісії депутат міськради Борис Смаль виносив проект рішення про те, аби директорів навчальних закладів погоджували депутати на сесії міськради, а не одноосібно міський голова. Проте комісія не підтримала такий проект.

Анна Мовяк внесла альтернативний проект, де передбачено, що керівники навчальних закладів мають обиратися на конкурсній основі. Проте представники освіти, запрошенні на засідання, розкритикували подібну пропозицію. Вони стверджують, що рішення потягне за собою зміни до статутів. На їхню думку, варто зачекати, поки приймуть новий закон про освіту, аби згодом не довелося скасовувати свої рішення.

Крім того, їх обурила пропозиція про затвердження директорів на сесії. Вони стверджують, що це неповага до освітян та заполітизованість. Підтримала представників освіти і голова комісії Алла Надточій, вона вважає, що у школах є загальніші проблеми.

«Ми почули, що конкурсні основи з міністерством не погоджені, тому вони не втілювалися в життя. Доведеться потім змінювати статути, то навіщо витрачати ті гроші», – зазначила депутат.

Після довготривалого обговорення та дискусій комісія не підтримала пропозицію Анни Мовяк.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром