«Продавці тракторів» з Луцька ошукали більше 20 покупців і збагатилися на мільйон

28 Червня 2018, 10:24
Організована група шахраїв 5219
Організована група шахраїв

Слідчі встановили, що група шахраїв з Луцька «продала» неіснуючу сільськогосподарську техніку більш ніж двом десяткам довірливих українців і збагатилася на цьому щонайменше на мільйон гривень.

Про це повідомив сектор комунікації Нацполіції на сайті ГУНП.

Нагадаємо, 25 травня, стало відомо про те, що у Луцьку затримали шахраїв, які під виглядом продажу неіснуючих мінітракторів «розводили на гроші» не лише волинян, а й мешканців інших областей. За час своєї злочинної діяльності четверо злочинців збагатились більш ніж на мільйон гривень.

Для «роботи з клієнтами» затримані користувалися низкою офісів в обласному центрі Волині. Потерпілим пропонували внести авнсовий платіж (від 25 до 105 тисяч гривень на придбання сільгосптехніки, і ті переводили кошти на рахунки фіктивних фірм, таких як ТОВ «АЕКОН», ТОВ «Альфа-Лізинг», ТОВ «Вінгер-Авто», ТОВ «Компанія-Кристал», ТОВ «Лізингова компанія «Авто лайф», ТОВ «Соул Україна» та ТОВ «Фінавто-Плюс».

Чотирьох шахраїв затримали безпосередньо після здійснення злочину. 

У середу, 27 червня, слідчі Луцького відділу поліції оголосили їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину організованою групою) та  частини 4 статті 190 (Шахрайство в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Правоохоронці обгрунтовано підозрюють їх у причетності до 22-ох епізодах, постраждали не лише волиняни, а й мешканці інших регіонів країни.

Нині усі фігуранти справи перебувають або під вартою, або під домашнім арештом.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
28 Червня 2018, 15:40
Розстріляти
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром