Клима Савура: землю під мікрорайон надали з порушеннями?

28 Липня 2015, 14:40
5920

Депутат Богдан Шиба стверджує, що забудовник на Клима Савура отримав ділянку під мікрорайон незаконно.

Богдан Шиба з 2013 року звертався до прокуратури, щоб розібратися у даній ситуації. На його думку, землю там надали з порушеннями. Однак в прокуратурі з цього приводу йому надали лише відписки.

«Я направив кілька депутатських звернень до прокуратури про невідповідність чинному земельному та містобудівному  законодавству рішення Луцької міської ради від 30 жовтня 2013 року «Про надання громадянину Ющаку О.С. на умовах оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування групи багатоквартирних будинків на проспекті Перемоги, 34». Це частина території, де були виробничі склади. В цьому рішенні є низка порушень. Зокрема, йдеться про те, що цільове призначення землі змінено за відсутності плану зонування території  і детального плану території всупереч вимогам статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». В Державній інспекції сільського господарства теж мені відповіли дрібними відписками. І міська рада внесла «косметичні зміни» в дане рішення, які фактично нічого не змінюють», - розповів Богдан Шиба.

Депутат пояснює: Ющак отримав в оренду земельну ділянку площею більше 2 гектарів для будівництва багатоповерхівок без попередньої розробки будь-якої містобудівної документації.

Відповіді з прокуратури на звернення депутата є майже ідентичними. Мовляв, все  законно. Адже на цій території вже були нерухомі об’єкти Ющака, а це означає, що земельна ділянка не передається в оренду відповідно до земельних торгів, а іншим шляхом, що, власне, і було зроблено у цій ситуації.

За генеральним планом Луцька, затвердженим у 2009 році, земельна ділянка поділяється на дві території: багатоквартирної забудови та проектованої автостоянки.

У 2010 році було затверджено генплан території вулиці Клима Савура, а в 2015 році внесено певні коригування.

Тепер, за словами Багдана Шиби, прокуратура знову взялася розглядати цю справу. Однак чи буде щось вирішено по суті, малоймовірно.

 
Коментарі
28 Липня 2015, 23:47
Ти диви, який Шиба правильний став. Мабуть на амнезію захворів, адже саме він розбазарював Луцькі землі, коли мером був. <br/>Чи то такі нові ПР технології ...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром