У частини Старого базару забрали статус ринку

27 Червня 2018, 13:24
У частини «Старого» базару забрали статус ринку 4113
У частини «Старого» базару забрали статус ринку

У частини Старого ринку на вулиці Глушець відібрали статус ринку. Її підприємець Любомир Пахолко орендував під парковку, а використовував під торгові точки.

Таке рішення депутати ухвалили під час сесії міської ради у середу, 27 червня.

Депутат Олександр Козлюк зауважив, що у 2009 році на вулицях Замковій та Сенаторки Левчанівської вели стихійну торгівлю, тому частину підприємців перемістили на територію, яку орендував Пахолко. Тоді надали цій території статус ринку, аби кошти, які збирали за оренду, йшли в казну міста.

Проте, за словами Олександра Козлюка, ніхто не дозволяв розміщувати на цій території торгові «точки». Тобто цю ділянку використовували не з призначенням. Натомість сьогодні депутати хочуть, аби її використовували за призначенням – облаштували парковку.

Проте це питання викликало обговорення у сесійні залі. Депутат Павло Данильчук зазначив, що юридично все буде правильно, але поцікавився, чи залишаться підприємці торгувати на цій території, чи їм потрібно переселятися.

На що Козлюк відповів, що долю ділянки сьогодні не вирішують, а забирають лише статус ринку. Тобто демонтувати павільйони ніхто зараз не буде. Але й підприємці теж на цій території не залишаться, адже з часом тут облаштують таки парковку.

Інший депутат Андрій Покровський зауважив, що підприємцям обов’язково потрібно дати час і гарантії, аби вони підшукали собі місце для подальшої торгівлі. Депутатка Юлія Вусенко додала, що потрібно прозоро все пояснити людям.

Голова правління «Бізнес Волинь» Ігор Дильов пояснив присутнім депутатам, що люди прийшли страйкувати під міську раду, бо бояться незрозумілих дій міської влади.

«Люди налякані, бо стверджують, що мають усі дозвільні документи, тому потрібно людям пояснити все, що відбуватиметься надалі. Є думки, що їх викинуть і не дадуть вести свою діяльність. Єдине прохання – пояснити все людям», – зазначив Дильов.

На що депутат Олександр Козлюк ствердив, що «земельна» комісія ніяких радикальних рішень щодо підприємців не ухвалювала. Тому в результаті депутати забрали статус ринку на вулиці Глушець, де має функціонувати парковка.

Читайте також: Ринок «Шанс» більше не діятиме на вулиці Кравчука

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
27 Червня 2018, 18:12
Дістали торгаші немає де машину поставити
27 Червня 2018, 23:21
Депутати молодці знають що роблять.Ще поставте свої черепашки перед мерією
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром