Лучан вчили, як впливати на владу в «три кліки»

25 Квітня 2016, 19:21
3737 Джерело: Фото організаторів

Жителів міста навчали, як ефективно використовувати інтернет-технології для взаємодії з владою та на які місцеві та загальнодержавні сервіси варто звернути увагу небайдужим громадянам.

Зустріч, на якій вивчали особливості роботи з платформами е-демократії та інструментами е-врядування» відбулася 21 квітня в антикафе Innerspace, розповіли організатори заходу.

На початку заходу голова ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун розповів про суть та завдання програми EGAP і заходи, заплановані в рамках проекту Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади».

Голова ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу» Михайло Наход представив результати роботи фокус-груп, проведених в рамках програми, ознайомив з особливостями роботи з інструментами е-демократії.

Михайло Наход наголосив, що е-демократія – це вимога часу, адже зараз набагато більше людей спілкуються і вирішують справи онлайн, є можливість використовувати електронні черги в дитячий садок, переглядати онлайн-сесії Луцької міської ради, завдяки системі МАК визначати місцезнаходження необхідного громадського транспорту.

Експерт Роман Матвійчук назвав переваги використання офіційного порталу публічних фінансів Е-data, порталу «Відкритий бюджет», системи електронних державних закупівель Prozorro та ознайомив з механізмом їх використання.

За словами організаторів, під час практичних занять під керівництвом національного модератора платформ «Відкрите місто» та «Єдина система місцевих петицій» Володимира Павлюка учасники тренінгу подавали петицію та вивчали алгоритм опису проблеми на платформі «Відкрите місто». Наприклад, учасники знайшли сміттєзвалище в центрі міста Луцьк та повідомили про це відповідні служби, використовуючи ресурс.

Наприкінці заходу Михайло Наход закликав учасників взяти участь у конкурсі IT-проектів EGAP Challenge, мета якого створити інструменти, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності. «EGAP CHALLENGE» – це хороша можливість для підприємців-початківців презентувати свій проект у сфері е-демократії, отримати пораду від провідних експертів щодо його подальшої реалізації та, що важливо, фінансування», - додав він.

Також у семінарі-практикумі взяли участь представники інформаційної кампанії «Сильніші разом», ГО «Регіональна фундація громадських ініціатив», ГО «Центр вільної освіти та культури», студенти СНУ ім. Лесі Українки та журналісти.

До слова, захід відбувся в рамках програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа, Фондом InnovaBridge у партнерстві з Державним агентством з питань електронного врядування. Регіональними партнерами програми у Волинській області з реалізації копоненту «Е-Демократія» є ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу».




 

Фото організаторів 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024