Міністр юстиції: «Українці повинні кохатися, народжувати, заводити бізнес...»

25 Квітня 2016, 18:11
1890 Джерело: bortsi.com.ua

Наступного року у повноваження Центру надання адміністративних послуг хочуть передати і реєстрацію актів цивільного стану.

Про це стало відомо на зустрічі Міністра юстиції України Павла Петренка з представниками Луцької міської ради у понеділок, 25 квітня.

Павло Петренко нагадав, що нещодавно набули чинності нові закони про децентралізацію реєстраційного сервісу. Тому Міністерство юстиції передало на місцеві громади усі повноваження щодо реєстрації. Це, зауважив міністр, сприятиме ближчій співпраці з населенням, а також поповнить місцеві бюджети.

«Міністерство юстиції повністю відмовляється від цих повноважень і передає їх на місця – ближче до  людей,  ближче до тих, хто отримує сервіс. І спільно з повноваженнями передаються гроші, які потрапляють до місцевих бюджетів і підуть на школи, на дороги, на розвиток інфраструктури», – зазначив Павло Петренко.

На його думку, будь-яка централізація повноважень на рівні місцевих органів призводить до надання якісних послуг для простих українців. Саме тому цей напрямок є пріоритетним у роботі нового уряду.

«Моє основне завдання на посаді міністра юстиції – довести, що Україна починається з простої людини. Передача функцій одного з найбільш корумпованих міністерств пройшла успішно. Передача повноважень міністерством юстиції – це перший великий крок, який має стати прикладом успіху для інших відомств», – зауважив міністр.

Крім того, чиновник зауважив, що передача реєстрації бізнесу нерухомості у ЦНАП є тільки початком. І у подальшому роботу Центру хочуть зробити і в онлайн-режимі.

«Ми маємо плани щодо переведення в онлайн-режим всіх сервісів, які зараз  надаються на місцевому рівні. Будемо максимально допомагати, передавати напрацювання, аби міська рада могла стати повністю електронною і кожен житель Луцька  міг користуватися послугами міської ради або через Інтернет,  або прийшовши в ЦНАП», – зазначив Павло Петренко.

Ще однією зміною, яку планують ввести вже наступного року – передача ЦНАПу реєстрації актів цивільного стану.

«Наш план на 2017 рік, аби місцеві громади мали можливість реєструвати  одруження, зміну прізвищ, народження та інші акти. Українці повинні кохатися, народжувати, заводити свій бізнес, отримувати квартири, а органи юстиції і органи місцевого самоврядування будуть їм у цьому допомагати», – підсумував Павло Петренко. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024