Наказ Мінфіну сприятиме розвитку тіньової торгівлі

25 Квітня 2016, 16:29
3927 Джерело: ch.sfs.gov.ua

Підприємці просять відмінити наказ Міністерства фінансів про електронну звітність обігу алкоголю та тютюну.

Про це стало відомо на засіданні комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у понеділок, 25 квітня.

Начальник управління контролю за обігом оподаткування підакцизних товарів ГУ ДФС України у Волинській області Наталія Єлова розповіла, що згідно з наказом Мінфіну «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» усі підприємці, які отримали ліцензію на продаж алкоголю та тютюну, повинні подавати звіти про їх реалізацію виключно в електронному вигляді. За неподання такого звіту передбачений штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Наталія Єлова стверджує, що не всі підприємці мають змогу надавати звіти через Інтернет, бо багато з них не мають електронних ключів, а у сільській місцевості більшість взагалі не має доступу до мережі.

На її думку, нові правила призведуть до того, що на ринок почнуть знову виходити «тіньовики». Вона переконана, що потрібно дозволити звітність на паперових носіях, а також врегулювати суму штрафу.

Тому, зважаючи на численні звернення підприємців, у ДФС підготували проект звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про скасування наказу Мінфіну.

На комісії депутати підтримали проект звернення та рекомендували його до розгляду на пленарному засіданні сесії.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром