За порушення правил паркування лучан каратимуть більш жорстко

26 Червня 2018, 15:53
Нові правила паркування будуть більш жорсткими 2827
Нові правила паркування будуть більш жорсткими

За три місяці в Україні запрацює новий закон про паркування автомобілів. Так влада намагається навести лад на вулицях,  «окупованих» автівками. «Полювати» на порушників вийдуть загони спеціальних інспекторів.

Про це пише видання Сьогодні.

Зараз у містах зростає кількість машин, а разом з тим стає більше водіїв, які порушують правила паркування. Автомобілі залишають на тротуарах, пішохідних зонах, проїжджих частинах і газонах, і Луцьк не є виключенням.

В Україні масово порушують правила паркування, бо водіїв майже ніхто не карає, в поліції «не вистачає рук», пояснив автомобільний експерт Влад Антонов.

«Евакуатор – це дуже хороший спосіб превентивної роботи в плані порушення. Одна справа, коли вам «світить» штраф близько тисячі гривень – він буде чи ні. Інша справа, коли машину забирають, і це коштує тисячу, дві гривень. Це приводить водіїв в почуття», – говорить фахівець.

Контроль за дотриманням правил паркування і перевірки оплати паркомісць буде проводити спеціальна служба інспекторів, які отримають право штрафуквати порушників і викликати евакуатор.

Розмір фінансового покарання планують встановити на рівні двадцятикратної вартості години паркування, якщо ж водій не оплатить штрав вчасно, йому будуть нараховувати пеню.

Читайте також: Муніципали активно «полюють» на автохамів

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
26 Червня 2018, 19:46
Перш ніж штрафувати потрібно забезпечити Луцьк нормальними парковками, як податкі сплатити то до водіїв бистро найдуть як стягнути суми грошей.Рахую буде правильно збільшити проїздні частини і забезпечити місто належними парковками тоді і зникнуть трудності і не порозуміння,в Луцьку значно побільшало авто на дорогах і потрібно підлаштовувати місто а не жити за такою кількістю авто як було розраховано ще в срср
27 Червня 2018, 11:32
СТВОРЮЙТЕ ПАРКОМІСЦЯ. А НЕ ЛЯКАЙТЕ ШТРАФАМИ ,БО САМІ ЗЛЯКАЄТЕСЬ.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром