Лучани вчилися писати писанки

25 Квітня 2016, 09:46
1942

У бібліотеці імені Олени Пчілки активісти ГО «ВМР «Національний Альянс» разом із майстринею Оленою Котляр провели майстер-клас із писанкарства, навчивши усіх охочих прикрашати яйця до Пасхи традиційним способом.

Дійство відбулося у неділю, 24 квітня, інформує прес-служба «Національного Альянсу».

Ідеєю заходу стало відновлення і поширення серед лучан давніх традицій українців. Організатори мали на меті дати людям знання, які, можливо, не могли передати їм їхні бабусі.

«Ми хочемо нагадати людям, що наш народ має традиції, які потрібно берегти і навчати наступні покоління. Окрім того, розписані яйця - один з символів прийдешнього світлого християнського свята. Більшість людей сьогодні  просто купують пачку барвників і наклейок ‒ і все, підготовка завершена. Наші предки приділяли цій традиції набагато більшу увагу. Готові писанки можна навіть подарувати комусь», – розповіли учасники акції.

У заході взяли участь і близько двадцяти учасників. Присутні працівники бібліотеки також з зацікавленням слухали лекцію майстрині.

Громадська організація «Національний Альянс» уже традиційно проводить майстер-клас з писанкарства щороку перед Великоднем. Навіть учасники, які не вперше відвідують такі заходи зізнаються, що і у цей раз дізналися багато нового, а також відновили колишні вміння.

Усі охочі розписали свої писанки, які разом із новими знаннями понесли додому, щоб лишити їх вдома або подарувати рідним і близьким як оберіг. 









 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром