Центр: продають каву на велосипеді

28 Липня 2015, 10:36
6639

У центрі міста на Театральному майдані вже о сьомій ранку можна випити смачної кави з коліс у велокав’ярні.

  
Ось уже півтора роки продає її Роман Марущак, - інформує Слово Волині.
Чоловікові 27 років, він киянин, системний адміністратор, який втомився від столичної метушні й оселився у затишному і комфортному Луцьку.

 
«Люблю це місто, людей, які у ньому живуть, туристів, які приїжджають. У мене тут квартира, сім’я, власна справа. Це тихе, спокійне, гарне місце, а в столиці для мене забагато шуму», – зізнається Роман. 


Продавати каву на вулицях Луцька Роман вирішив приблизно два роки тому. Починав із автокав’ярні, але згодом із чотирьох коліс пересів на три, запозичивши ідею з велокав’ярнею у львів’ян.


«Вона мені дуже сподобалася, бо красива і атмосферна. Тож прошерстив інтернет, знайшов ескізи креслень, показав майстровитим хлопцям у Луцьку і тепер маю ось таку триколісну диво-машину. Вона мені обійшлася дешевше, ніж би робити її з нуля. Бо кавову машину та кавомолку переставляю сюди із автокав’ярні, якою виїжджаю лише на авторинок у базарні дні», – розповідає кавовий бізнесмен Марущак.


Робочий день у Романа Марущака розпочинається завжди о сьомій. Щоб відкритися вчасно, він прокидається о шостій ранку. Буває, що за годину встигає доїхати до центру не лише з району ДПЗ, а іноді із... села Шклинь, що на Горохівщині, де живуть тесть із тещею.
Відтоді, коли Роман вперше приїхав зі своєю велокав’ярнею на Театральний майдан, минуло вже багато часу. А він і досі пам’ятає, якою дивовижею став тоді для лучан та гостей міста, яку силу-силенну світлин із ним тоді зробили.
З часом вуличний баріста став досвідченим. І хоч і не закінчував спеціальних курсів (було кілька днів стажування у столичній кав’ярні), зварить «на око» такої кави, що її смак запам’ятаєте надовго і обов’язково прийдете ще.
Адже для приготування використовує дорогу італійську каву в зернах, які меле одразу перед приготуванням напою. Та й ціни у велокав’ярні доступні – від 9 до 12 гривень за порцію напою. 


«Самі розумієте, яка у центрі міста конкуренція. Тому на якості не економлю, то ж і постійні клієнти вже є. Запевняю, що попри демократичні ціни, моя вулична кава за смаком не поступиться жодній, звареній у найдорожчій кав’ярні. Вона припала до смаку навіть львів’янам, які добре знаються на каві. Особисто мені смакує еспрессо, люблю з нього розпочинати день. Після цієї міцної кави надовго залишається приємний післясмак. До речі, еспрессо, зазвичай, замовляють чоловіки, а от жінки і дівчата – капучино, американо з молоком і латте. Втім вулична кава найбільше людям смакує у гарну погоду», – каже Роман.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром