Школярі побували у гостях в полісменів

24 Квітня 2016, 15:25
1970

Учні дізналися про роботу чергової частини, екстреної лінії «102», вибухотехнічного сектору та кінологів. 

На екскурсію до Головного управління Національної поліції у Волинській області завітали учні 9-Б класу луцької загальноосвітньої школи № 17, – повідомляє сектор комунікації ГУНП.

Школярам також провели профілактичну бесіду та роз’яснили основні норми адміністративного та кримінального законодавства.

Розпочалася екскурсія із чергової частини Головного управління Нацполіції у Волинській області. Черговий офіцер Валентин Зобов розповів учням про особливості роботи частини. Учням показали, як чергові приймають повідомлення, направляють слідчо-оперативну групу на місце злочинів.

Керівник чергової частини Вадим Дяк розповів школярам про те, як діють електронні браслети, які застосовують до підозрюваних, котрим суд обрав міру запобіжного заходу домашній арешт. Окрім того, дітям показали спеціальні засоби та зброю та розповіли у яких випадках їх застосовують.

Після цього керівник чергової частини продемонстрував автомобілі на яких поліцейські виїздять на місце скоєння злочинів.

Побували школярі також і в диспетчерській службі лінії екстреного виклику «102». Її керівник Михайло Гаврилюк ознайомив гостей із роботою підрозділу. Учням роз’яснили, що всі дзвінки із номеру 102 потрапляють саме до цієї диспетчерської служби. Оператори приймають їх та скеровують відповідні наряди патрульної поліції на місце подій та злочинів. Також Михайло Гаврилюк зауважив, що колцентр – новостворений підрозділ у реформованій поліції. Поки колцентр обслуговує лише місто Луцьк, але згодом буде працювати на всю область.

Із роботою вибухотехнічого сектору полції школярів знайомив головний спеціаліст-вибухотехнік Іван Волков. Він представив школярам експозицію макетів зброї, вибухівки, пристроїв для знищення вибухових речовин і металошукачі. Окрім цього, поліцейські розповіли дітям як діяти у випадках, коли вони знайшли невідомий предмет, сумку, валізу, або предмети схожі на зброю та вибухівку.

Роз’яснили, які наслідки можуть бути, коли не дотримуватися правил поведінки із підозрілими предметами. Після змістовної лекції учні фотографувалися в амуніції й з макетами зброї.

Молодший інспектор-кінолог кінологічного центру Микола Головій продемонстрував учням вміння вівчарки Джолі виконувати різноманітні команди та розшуковувати предмети.

Читайте також: Друг, охоронець і напарник – одна з найважчих «професій» для собак 

На завершення ознайомчої екскурсії інспектор сектору ювенальної превенції Валерій Вавілов провів із підлітками профілактичну бесіду. Розповів дітям про правила поведінки та роз’яснив основні норми адміністративного та кримінального законодавства.











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39