Жителі Брища проти спалювання сміття на території села

23 Квітня 2016, 16:28
2756 Джерело: facebook.com

Селяни обурені встановленням печі для спалювання сміття з усього обласного центру Волині, адже це спричинить неконтрольовані викиди у повітря.

Про це повідомляють на сторінці «Народного контролю» у соціальній мережі «Facebook». Керівник «Народного контролю» у Луцькому районі Олексій Чайка написав на своїй сторінці у Facebook про ситуацію навколо облаштування печі для спалювання сміття у селі Брище:

«Був на зборах села в Брище. Знову забули запитати думку громади і розмістили піч по спалюванню сміття. З ходу зрозуміло, що процес буде неконтрольований і викиди у повітря тільки по документах передбачають тільки одного фенолу 34 кг в рік».

Попри це він зауважив і на позитивному моменті питання, адже все-таки люди перестали мовчати і заявляють про свої проблеми, «які у них за спинами створювались і замовчувались десятиріччями».



 

Коментарі
17 Травня 2016, 15:06
десятиліттями сміття на звалищі в с.Брище хоронилось в землю, забруднюючи грунти та навколишне середовище, а спалювання по новим технологіям не тільки значно зменшить викиди в навколишне середовище небезпечних сполук, а також значно зменшить саму кількість відходів. Питання екологічної безпеки повинно бути зафіксоване в сертифікатах, дозвільних документах, висновках експертизи на устаткування по термічному знешкодженню, а вони всі позитивні ! То що і надалі будемо як в камяному віці жити знищуючи природу, чи звернемо свій погляд на європейські технології, які підтвердили право на своє існування і впроваджені в життя. В невідомого завжди очі страху, але страх долається тільки фактом, а факт такий, що в світі альтернативи безпечній утилізації крім спалювання з високою температурою , очистці відходів газу, немає. Тому боїмось того, чого не існує
17 Травня 2016, 15:16
Брище: на будівництво сміттєсортувальної лінії в Брищі витратили 1,3 мільйони гривень<br/>16:50 06.08.2015 <br/>Це стаття від 06.08.15р.<br/>«…Луцький мер Микола Романюк додав, що також у планах будівництво печі для спалювання біологічних відходів.» -Це заява луцького мера в цій статті<br/>Минуло трохи більше як півроку і що в той час всі були &quot;ЗА&quot; а сьогодні &quot;НІ&quot; Це якийсь сепаратизм
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром