Театральний майдан: школярі вправлялися у плетінні маскувальної сітки

22 Квітня 2016, 16:29
2431

Учні десяти шкіл міста вийшли на Театральний майдан, щоб взяти участь у відкритому чемпіонаті із плетіння маскувальних сіток «Патріотів юних рученята захистити хочуть тата».

Чемпіонат провели 22 квітня за ініціативи Волинської обласної організації «Об'єднання українок «Яворина» та громадського руху «Мистецький форпост».

 До доброї справи долучилися учні  шкіл № 12, № 22, № 23, № 14, № 2, № 26, № 19, № 4, № 20, № 7, а також збірна команда шкіл міста Рожища.

Одна із організаторів дійства, представник «Об'єднання українок «Яворина» Руслана Вознюк зауважила, що влаштували акцію для того, щоб нагадати усім про війну, яка ще не закінчилася. Тож бійці на сході потребують нашої допомоги.

«Війна триває вже два роки. У перший рік все було на патріотизмі, а зараз вже увійшло у звичне русло. Ми хочемо нагадати, що війна ще не скінчилася. Діти повинні так само розуміти, що там гинуть люди», –  повідомила організаторка.

Її колега Алла Жупанюк також зауважила на тому, що нині в дітях потрібно розвивати козацький дух і розуміння відповідальності за свою країну.

«Ми хочемо розвинути патріотизм та згуртованість між дітьми. Тому відразу попередили, що чемпіонат проводимо не на швидкість, а на якість»,  – зазначила представник «Об'єднання українок «Яворина» Алла Жупанюк.

Ще один організатор дійства, представник ГР «Мистецький форпост»  Віталій Шевченко наголосив на тому, що назвали захід чемпіонатом  лише умовно.

«Безумовно, діти долучаться до хорошої справи, але переможців не буде. Від цього виграє тільки Україна, адже ці маскувальні сітки ми відправимо на схід і вони захищатимуть наших бійців», – вважає Віталій Шевченко.

Акцію провели за підтримки благодійного фонду «Фонд Володимира Вдовенка «Людина – мірило всіх речей», депутата Луцької районної ради Юрія Цейка та ВО «Свобода».

Усім учасникам вручили символічну подяку у вигляді грамот та пряників. Крім того, все ж, вирішили виділити три призові місця і нагородили найспритніших практичними сувенірами.









Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром