«Я того брєду слухати не збираюся», – заступник мера про проект рішення

21 Квітня 2016, 17:05
2957 Джерело: volyn.tabloyid.com

Депутатська комісія не підтримала проект рішення, який передбачав затвердження керівників шкіл за попереднього погодження на сесії міськради.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства, дитинства освіти, науки й мови у четвер, 21 квітня.

Депутат міської ради Борис Смаль виніс на розгляд комісії  проект рішення про зміни до положення про затвердження керівників навчальних закладів. Він зазначив, що погоджувати директорів шкіл та дитячих садочків необхідно на сесії міської ради, а не одноосібно міським головою. Тільки так, на думку депутата, можна уникнути політичну складову, адже мер представляє одну політичну силу.

«Завтра не зміниться нічого, але кожні наступні кадрові зміни будуть обиратися згідно до чинного законодавства», – зазначив Борис Смаль.

Проте заступник міського голови Андрій Киця вважає, що теперішня процедура здійснюється у відповідності з законодавством і ніяких порушень, про які згадував, Смаль немає.

Він розповів, що керівники навчальних закладів призначаються управлінням освіти за попереднім погодженням органами місцевого самоврядування, до яких і належить міський голова.

Крім того, він стверджує, що запропонована депутатом система може залишити школи без директорів на досить тривалий час.

«Деякі школи будуть обезглавлені. Якщо міський голова кожного дня працює, то сесія може не погоджувати його і рік, і два», – прокоментував Андрій Киця.

Розділили його думку і начальник управління освіти Олег Гребенюк та голова комісії Алла Надточій.

Коли ж Смаль попросив заслухати з цього питання юриста та за сумісництвом помічника депутата, заступник мера висловив небажання чути будь-які аргументи.

«Я цього брєду слухати не збираюся», – зазначив Андрій Киця і покинув кабінет.

В результаті члени комісії не підтримали проект рішення. Чи будуть внесені зміни у положення про призначення керівників навчальних закладів, будуть вирішувати депутати на пленарному засіданні сесії. 

Коментарі
22 Квітня 2016, 22:28
Ця людина була директором престижної школи! І саме його "брєд", як виявляється, привів його до влади. Що це за мова, бувший вчителю вчителів?
23 Квітня 2016, 01:49
Правильно каже Смаль....
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром