Лучанам розказали, чому кооперативи варто реорганізовувати в ОСББ

21 Квітня 2016, 16:20
2722

У Луцьку ще жоден житлово-будівельний кооператив не став об’єднанням співвласників, тому експерти з Запоріжжя розказали, як і для чого варто реорганізовуватися в ОСББ.

Асоціація ОСББ «Лучани» та Рада голів ОСББ міста Луцька посприяли, аби до міста приїхала делегація з Запоріжжя. Тому у середу, 20 квітня, гості з південно-східної України поділилися з членами луцьких ЖБК досвідом реорганізації кооперативів в об’єднання співвласників.

Привітав запоріжан з прибуттям до Луцька перший заступник міського голови Тарас Яковлев та керівник Ради голів ОСББ Роман Бондарук.

Зокрема, Роман Бондарук висловив сподівання, що настанови експертів будуть корисними для лучан та допоможуть членам ЖБК розібратися у тому, чому варто задуматися про реорганізацію в ОСББ.

«Ми мали змогу запросити до Луцька одних з найкращих експертів,  які розкажуть про ЖБК та методи перетворення їх в ОСББ. Вони роз’яснять, які є для цього механізми», – зауважив керівник Ради голів.

Член Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ та голова правління громадської організації «Об’єднання житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія» міста Запоріжжя Людмила Шанц зауважила, що до 1 липня поточного року ЖБК повинні визначитися з формою управління у будинку.

За її словами, кооперативи повинні будуть створити ОСББ, або ж обрати собі управителя, адже у новому законі мова про ЖБК не йдеться. Вона стверджує, що оптимальним варіантом для них є реорганізація в об'єднання співвласників. Адже тоді ОСББ стає правонаступником усього майна кооперативу.

Такої ж думки дотримується  голова Запорізької міської ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ Ольга Жук. Вона наголосила, що якщо мешканці не реорганізуються самі, то місто обере їм управителя. Також вона ознайомила присутніх з порядком процедури перетворення ЖБК на ОСББ.

Голова асоціації «Лучани» Юлія Сабатюк зазначила, що це була перша спроба прояснити ситуацію для членів ЖБК.

Відтепер асоціація спрямує усі зусилля на допомогу та підтримку членів кооперативу у створенні ОСББ.

Окрім важливих порад гості з Запоріжжя привезли і подарунки для організаторів зустрічі – український герб та козацьку булаву.

1

1

1






Коментарі
22 Квітня 2016, 10:51
в Луцьку будинок Федорова 4 був ЖБК а з 1 березня став ОСББ. Про що ви мелете реформатори, якщо не нічого не знаєте.
22 Квітня 2016, 13:44
Все для того,щоб ЖЕКИ розвалити!Але спочатку варто поцікавитись,що то за асоціація і хто така Сабатюк.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром