ДПЗ: хочуть побудувати недільну школу, дзвіницю та дитмайданчик

20 Квітня 2016, 19:14
1968

На прохання владики Михаїла та за згоди 418 мешканців на вулиці Грабовського планують збудувати релігійні об’єкти.

Про це стало відомо у середу, 20 квітня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Голова комісії Євген Ткачук зауважив, що з проханням надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування звернулася релігійна громада УПЦ. Крім того, депутатам округу на ДПЗ подали подібне прохання мешканці, які зібрали 418 підписів на підтримку такої ініціативи.

Проте, за словами заступника начальника управління містобудування та архітектури міськради Ярослава Матвіїва, згідно з генеральним плануванням на ділянці передбачена індивідуальна житлова забудова.

«Ці споруди не зазначені у генплані, тому треба проходити процедуру спеціального зонального погодження. Тобто зробити розрахунок, виносити питання на архітектурну раду і провести громадські обговорення», – зазначив Ярослав Матвіїв.

На що Євген Ткачук зауважив, що це і є звернення громади. Проте він погодився з тим, що громадські слухання таки потрібно буде провести.

Члени комісії підтримали звернення, тож його розглянуть на сесії міськради.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром