Депутати міськради не хочуть звільняти від сплати земельного податку Міноборони

20 Квітня 2016, 16:02
4518

Депутати не хочуть звільняти від сплати земельного податку Міністерство оборони України, Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України, які на території Луцька використовують земельні ділянки у своїх цілях.

Про це стало відомо у середу, 20 квітня, під час постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

За словами заступника начальника управління бюджету і фінансів Людмили Гаврилевської, Міністерство оборони використовує 13 земельних ділянок загальною площею 27 гектарів. Сума до звільнення становить більш як 873 тисячі гривень.

«Каменем спотикання» у цьому питанні стали дві земельні ділянки: 10 гектарів землі на вулиці Привокзальна, 14 та на Стрілецькій, 12. Територію хотіли «відчужити» та використати під забудову житлових будинків, надавши у перспективі квартири бійцям АТО.

Депутат Микита Рабан зауважив, що незвільнення від податку спонукатиме швидше розглянути питання про відчуження ділянок, а це допоможе надати квартири бійцям. В інакшому випадку – позитивного боку для міста у звільненні від податку немає.

У підсумку члени комісії не підтримали проект рішення і вирішили звернутися до депутатів ВРУ від Волинської області та міста Луцька, щоб вони посприяли у вирішенні питання про передачу двох ділянок у власність міста.

Коментарі
20 Квітня 2016, 19:50
Люди дають по 5 гривень на армію а вот депутати хочуть віджати землю в інтересах забудовників..вот вам любов до України по багатому
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром