Суд над скандальним екс-поліцейським перенесли через журналістів

20 Квітня 2016, 12:26
2835

Суддя Олег Ющук вирішив перенести розгляд справи Олександра Волошина після того, як журналісти відмовилися виконувати вказівку судді щодо заборони зйомки судового засідання.

Це сталося, у середу, 20 квітня у міськрайонному суді, пише Волинське агентство розслідувань.

Нагадаємо, суд розглядає справу, в якій колишнього заступника начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина звинувачують у хуліганстві, яке він вчинив вже вдруге. Судове засідання відвідали активісти «Самооборони Волині», журналісти і близько 20 патрульних, у яких сьогодні вихідний.

Суддя Олег Ющук за проханням адвоката Волошина вимагав від журналістів не знімати судовий розгляд справи, пояснюючи це Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Мовляв, зйомка може зашкодити особистому життю Волошина.

На це журналіст Марія Доманська відповіла, що зйомку не припинить. Суддя пригрозив, що викличе поліцію, та покинув залу суду.

Пізніше він вирішив перенести засідання.

Нагадаємо, що Олександра Волошина наприкінці лютого за хуліганство доправили в поліцію. Тоді він відмовляляся від освідування та всього іншого, що пропонували поліцейські. Разом з друзями погрожував всім фізичною розправою, сипав матюками та розмахував руками. 

Згодом у Луцькому міськрайонному суді вирішили, що заступник начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександр Волошин не вчиняв ніяких хуліганських дій.

Як повідомляли журналісти Громадське.Волинь, у ніч з 15 на 16 квітня Олександр Волошин знову став учасником бійки, яку припинили активісти Групи швидкого реагування «Самооборони Волині» та Державної служби охорони біля бару «Оболонь». Волошин на камеру дізнався, що брав участь у бійці. Врешті-решт через непокору поліції та активістам громадського формування був затриманий для встановлення особи, освідування та складення протоколу про адмінправопорушення.

Коментарі
20 Квітня 2016, 15:45
на камеру дізнався?<br/>він відмовляляся?
20 Квітня 2016, 18:19
Цікаво, що буде говорити Ющук, коли буде переатестація суддів.
20 Квітня 2016, 20:54
Справи, коли потрібно відмазати мєнтів віддають Ющуку - він справжня частина системи. Маю на нього матеріали по заангажованим рішенням - чекаємо коли прийде пора)))
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024