Спеціальна комісія займатиметься стягненням боргів за тепло

20 Квітня 2016, 11:38
1945

У міській раді створили комісію, яка займатиметься стягненням заборгованості за спожиту теплову енергію зі споживачів.

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету у середу, 20 квітня.

Заступник міського голови Тарас Яковлев розповів, що ситуація з заборгованістю населення стоїть досить гостро. Саме тому варто затвердити склад та положення комісії, яка розглядатиме питання та ухвалюватиме рішення про застосування до боржників заходів з погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги. Він переконаний, що такі методи є крайніми та непопулярними, проте іншого виходу наразі немає.

«Робота комісії спрямована на те, щоб зменшити заборгованість тими шляхами, які ще не здійснювалися у Луцьку», – зазначив Тарас Яковлев.

Зокрема практикуватимуть відключення водопостачання, а якщо борг перевищує 10 тисяч гривень, то комісія може дати рекомендацію щодо продажу житла. Окрім того, він зауважив, що в Луцьку вже провели один аукціон з відчуження квартири, який пройшов успішно. Швидше за все мешканці невдовзі будуть виселенні з помешкання.

Проте член виконкому Олег Бондарук, який мав увійти до складу комісії, вважає її недієвою і попросив не включати себе до складу.

«Мені здається, що комісія не дієва і має на меті прикрити бездіяльність чиновників. Тому прошу виключити мене з її складу», – зазначив Олег Бондарук.

Окрім того, член виконкому Михайло Щур зазначив, що міри потрібно застосовувати і до державних підприємств та установ, які заборгували за спожите тепло.

Таким чином до складу комісії з питань стягнення заборгованості з плати за спожиті комунальні послуги та енергоносії увійшли: голова комісії, перший заступник міського голови – Тарас Яковлев; заступник директора департаменту ЖКГ з питань розвитку ОСББ та експлуатації житлового фонду, заступник голови комісії – Надія Коленда; начальник відділу розвитку ОСББ, реформування ЖКГ та економічного аналізу департаменту ЖКГ, секретар комісії – Ірина Назарук; заступник начальника Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області – Юрій Гусак; директор КП «Луцькводоканал» – Іван Корчук; в.о. директора ДКП «Луцьктепло» – Валентина Малютіна; начальник юридичного управління міської ради – Олександр Рачков; член виконавчого комітету Луцької міської ради – Олександр Тиводар; заступник військового комісара Луцького об’єднаного міського військового комісаріату – Олександр Фурман; начальник Першого відділу державної виконавчої служби Луцького МУЮ – Сергій Харченко; начальник Другого відділу державної виконавчої служби Луцького МУЮ Марта Шпота.

Комісія буде розглядати та ухвалювати рішення щодо застосування до боржників заходів з метою погашення заборгованості, серед яких: відключення споживачів, які мають значні суми заборгованості, від централізованих мереж водовідведення; відчуження квартири боржника (на підставі судового рішення, яке набрало законної сили у межах виконавчого провадження) або припинення договорів найму квартир комунального житлового фонду з боржниками відповідно до чинного законодавства.

При ухваленні рішення про відчуження квартири або припинення договору найму квартири комісія враховуватиме соціальний статус, рівень матеріальної забезпеченості, стан здоров’я, умови проживання, наявність неповнолітніх дітей та інші чинники.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром