Святий Луцьк: де у місті будують храми

11 Серпня 2015, 13:30
15671

У Луцьку активно зводять культові споруди усі найпопулярніші конфесії. 

Район.Луцьк зібрав більше десятка будівництв, які вже достатньо помітні, у фотопідбірку. Поза об'єктивом залишилося територія під храм на вулиці Івана Франка, де тількино підготували площу і поставили хрест. Сьогодні церкви будують у різних куточках міста, а найбільш  а 40 кварталі.

Офіційну статистику шляхом інформ запиту роздобути не вдалося, бо як виявилося, конфіденційна інформація:

"Волинська Рада Церков повідомляє таке: усі документи, що стосуються діяльності релігійних організацій, які входять до складу ВРЦ, надані Волинській обласній державній адміністрації у зв’язку з виконанням нею реєстраційних функцій, є конфіденційними. Волинська Рада Церков не надає згоди на оприлюднення і видачу будь-яким юридичним та/чи фізичним особам будь-якої інформації щодо діяльності релігійних організацій, які входять до складу ВРЦ".

1.

На Кільці, що сполучає Соборності, Відродження і Єршова 

УПЦКП споруджує храм біля Святомиколаївської церкви
УПЦКП споруджує храм біля Святомиколаївської церкви

Будують новий православний храм Київського патріархату прямо на території церкви Святого Миколая. До речі, нещодавно та територія прославилась падінням будівельного крану через п'яного водія. 

2.

Теперішній вигляд у зеленій зоні на 40 кварталі
Теперішній вигляд у зеленій зоні на 40 кварталі

У кількох кроках від базарчика і магазину Салют, в гущавині скандальної зеленої зони, що документально не названа парком, міська рада ще у двотисячних заборонила займати ділянку і УПЦ МП і УПЦ КП. Однак будівництво уже розпочато під храм УПЦ МП. 

Біля майбутнього храму є фігура
Біля майбутнього храму є фігура

Проект будови
Проект будови

3.

За 25 школою, на вулиці Конякіна у кількох кроках від Т-подібного роздоріжжя, вносять завершальні штрихи у протестантський храм. Прикметно, що до участі у проповідях і сходинах заохочують людей різних вікових груп: дітлахів, молодь, зрілих і літніх. 

4.

У районі автовокзалу інший протестантський храм більше нагадує пентхаус.

Вид з дороги вулицею Конякіна - храм за колючим дротом
Вид з дороги вулицею Конякіна - храм за колючим дротом

5. 

На проспекті Соборності є навіть зупинка "Храм усіх святих землі Волинської" - ви не раз помічали її, коли їхали з центру повз гіпермаркет "Там-там". Будівництво собору поруч з уже наявним храмом московського патріархату, започаткували символічно у 2000 році.

За проектом, нова культова споруда повинна перевершити висотою всі інші і не уступати 20-поверховому будинку. 

1
Біля тимчасового храмуУПЦ МП Всіх святих землі Волинської спорджують Собор
Біля тимчасового храмуУПЦ МП Всіх святих землі Волинської спорджують Собор

6.

Точно бачили греко-католицький храм у мікрорайоні 55 (новобудов за "Єврокерамікою") завсідники "Срібних лелек" і пасажири маршрутного таксі № 23, що зрізає шлях на Київський майдан попід мостом.

1

1

7.

Центр, храм біля НВК №9, Лабораторного корпусу та бібліотеки СНУ. 

Вулиця Потапова
Вулиця Потапова

 

8

З пропекту Волі навпроти гімназії № 4 видно не особливо багато. 

Поза фонтанами церква будується дуже близько до дерев'яної каплиці, де тривають богослужіння

УПЦ КП
УПЦ КП

Будівництво мало скандальний хзарактер, бо краєзнавці стверджували, що у ґрунті на пагорбі містяться частини історичних пам'яток кількасторічної давності, а отець Михайло Оніщук запевняв, що там виявлено лише відходи від попередніх будов.

Храм височіє над вулицею Глушець
Храм височіє над вулицею Глушець

9

На Львівській 71 є православний храм Московського патріархату, виглядає акуратно сам, але територія ще не облагороджена докінця. Лежать дошки, поки невідомо - для чого їх застосують.

10

А от на території тубдиспансера є прибудова - окремо ніякого храму нема. Ми з'ясували, що Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин заснування храму тут ще у грудні 2014 року.

Нову церкву будуватимуть на честь великомученика і цілителя Пантелеймона. Тут молитимуться не лише медперсонал і пацієнти цього закладу, але й сусідньої обласної лікарні «Хоспіс».

Крім того, у районі ДПЗ скоро з'явитися нова церква. Луцька міська рада 30 липня цього року дала офіційний дозвіл на розробку проекту для будівництва церкви Іови Почаївського, яку очолить капелан батальйону спецпризначення «Січ» Олександр Вронський. 

Якщо Вам відомі ще місця будівництва культових споруд, надсилайте нам фотографії та адреси будівництв на електорнну скриньку [email protected].

Також, ми радо опублікуємо розповіді про Ваш улюблений храм, надсилайте!

Коментарі
11 Серпня 2015, 19:16
Ще у парку 900-річчя Луцьку є церквушка, в статті про неї ні слова.
11 Серпня 2015, 19:28
Ще на Вишкові є церква, що будується. На Рівненській біля Київського майдану теж довгобуд.
11 Серпня 2015, 19:57
Шановний журналісте, ну це просто..........Ви в школі вчились ? Стільки помилок !!!! Вражає ! <br/>Дуже гарний Хресто-Воздвиженський храм, який нещодавно розмалювали всередині.
11 Серпня 2015, 21:24
Який маскевський патріархат гнатих їх грязною мітлою,це просто ШОК!!!!!!!!!!!!люди добрі схаменіться це якими треба бути цинічними щоб ходити туди!!!!!!!!!!!!!!
12 Серпня 2015, 02:40
церква Марії Магдалини на Малоомелянівських провулках - МП<br/>церква Петра і Павла, вул.Баранова - автокефальна
12 Серпня 2015, 15:48
біля паспортного столу, за 21 школою
14 Серпня 2015, 23:45
Йоана Предтечі - УПЦ КП (вул. Гушанська) <br/>Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці - УПЦ КП (пр. Соборності,8д) <br/>храм Дмитрія Солунського - УАПЦ (вул. Наливайка,2а)
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024