Митники хочуть спростити життя волинянам

19 Червня 2018, 15:50
Волинська митниця 1845
Волинська митниця

На зустрічі зібралися представники бізнесу, державних органів та громадських організацій.

«Круглий стіл» відбувся в рамках гранту Європейського Союзу «Діалог зі сприяння торгівлі». Про це повідомляють Територіальні органи ДФС у Волинській області.

Обговорювали різноманітні заходи зі сприяння торгівлі. Їхня мета — спростити зовнішньоекономічні торговельні процедури. 

Подискутували й про нове поняття на Волинській митниці — принцип «єдиного вікна». Це така стратегія, коли митниця, торговельні спільноти та інші компетентні органи співпрацюють, тим самим уникаючи повторення вимог. До того ж, автоматизований «сліпий» вибір декларацій дозволяє уникнути корупції. Саме за таким принципом на Волинській митниці нині оформляють 90 відсотків усіх декларацій.

Фахівці відмітили значний прогрес у роботі Волинської митниці ДФС. Так, рівень незадовільних оцінок з боку імпортерів зменшився на 6%, з боку експортерів – на 8%.

Серед чинників, які перешкоджають роботі експортерів, назвали слабку інфраструктурну спроможність, зарегульованість процедур доведення походження товарів. Імпортери нарікали на несприятливе валютне регулювання, складність митного та податкового законодавства.

Заступниця начальника митного посту «Луцьк»  Інна Нінічук відзначила, що законодавча база у митній сфері повинна бути прозорою та комплексною. Лише тоді міжнародна торгівля стане ефективною та не шкодитиме митній безпеці України.

Читайте також: «Все, що маю, я придбав не на державній службі», – заступник начальника Волинської митниці

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром