«Прокляті капіталісти не зважають на людей з особливими потребами», – обурений лучанин

19 Квітня 2016, 19:37
2047 Джерело: facebook.com

Мешканці вулиці Заповітної та Чайковського хочуть, аби вулиця Заповітна залишалася непрохідною, незважаючи на потребу сусідів. 

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 19 квітня.

До міської ради звернувся Василь Сень, мешканець вулиці Заповітної, з проханням зробити прохід до вулиці Набережної.

Він розповів, що коли почали будівництво будинку на Набережній,10, то сподівався, що забудовник зробить можливість проїзду до Заповітної.

Ця дорога дозволила б йому та дочці, яка може пересуватися тільки за допомогою візка, без особливих зусиль ходити до магазину, не обходячи для цього великої території.

«Як збудували будинок, то чому нам не скористатися такими умовами.  Міський голова написав,  що такий прохід передбачався. Прокляті капіталісти не зважають на людей з особливими потребами. Ми просимо зробити там прохід, бо там є технічна можливість», – зауважив Василь Сень.

Представник забудовника,  який споруджував житло на Набережній, розповідає, що спочатку проїзд дійсно передбачався, проте за проханням місцевих мешканців поставили паркан.

Його слова підтверджує житель вулиці Заповітної. Він каже, що оскільки проходу не було колись, то не треба його і зараз.

«Коли будували будинок, то ми звернулися до забудовника, він вніс зміни до проекту і побудували паркан. Коли люди заселяться до будинку, то не захочуть, щоб тудою хтось ходив. А вулиця завжди була непрохідною і всі за те, щоб проходу не було. Нам зараз  спокійніше стало жити», – зауважив чоловік.

Заступник начальника управління та містобудування Ярослав Матвіїв стверджує, що обгороджування території парканом суперечить цивілізованим підходам. І справа не тільки у зручному доступі для людей з особливими потребами, а й для решти лучан та туристів.

На комісії вирішили,  що потрібно влаштувати виїзне засідання,  аби краще розібратися у ситуації. Після нього депутати і приймуть рішення щодо облаштування проходу. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром