У місті заробітчани пікетують польське консульство

19 Квітня 2016, 13:36
2941

Під стінами приміщення, де розташувалося Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, зібралося близько 200 осіб.

Більшість із присутніх – тернополяни, мешканці міста заробітчан у сусідній державі, пише ІА Волинські новини.

Активісти вимагають впорядкувати чергу, або зробити її «живою». На їхню думку, система пропускних талончиків не в змозі прийняти всіх охочих, які подали документи на візу та оплатили послуги консульства.

Люди оточили Генконсульство, утворили тисняву, не пропускають інших людей до приміщення. Активісти вимагають, щоб до них вийшов консул і вони могли з ним домовитись про порядок прийому.

Отже, від 25 вересня 2013 року Тернопільська область знаходиться у консульському окрузі Генерального Консульства РП у Луцьку.

Активісти своє обурення пояснюють тим, що проблему можна було б вирішити, якби після сплати візових послуг на квитанції вказували б дату прийому документів. З їхніх слів, сьогодні гроші за послуги вони сплачують, а черга стоїть.

Зокрема, Петро Гаврилюк з Тернопільської області каже: «Якщо нам не можна їздити в Польщу як в Росію, то нехай вийдуть і скажуть про це!»

Протестувальники кажуть, що у Львові немає проблем з чергами і електронною реєстрацією. Але вони змушені відкривати візи у Луцьку. А тут багато проблем: сайт консульства не працює, відповіді щодо поданих документів немає, запрошення від роботодавців прострочуються, люди місяцями не можуть повернутися на роботу в Польщі.

Протестувальники вимагають, щоб їх усіх присутніх вже зараз зареєстрували і прийняли. Врешті, ворота консульства відчинили і протестувальники увійшли на територію установи.

Працівники консульства запросили по 10 людей заходити для оформлення документів. Присутні кажуть, що не підуть від консульства доти, доки усіх їх не приймуть.








 

Коментарі
19 Квітня 2016, 19:45
жах, яке приниження...
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром