Лучани з’їздили на круглий стіл, присвячений В’ячеславу Липинському

19 Квітня 2016, 12:39
2130

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського вчергове провели круглий стіл, приурочений до 134-ї річниці від дня народження цієї видатної особистості.

Діяльність великого патріота та його життя не залишає байдужими викладачів, науковців, краєзнавців та студентів, які зібралися 15 квітня.

Від історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки учасниками круглого столу стали Валерій Бортніков, професор, завідувач кафедри політології та державного управління Тетяна Яцечко-Блаженко, заступник декана історичного факультету та студенти IV курсу музеєзнавець Марина Канецька, політолог Анна Орєховська, документознавець Тетяна Гаврилюк.

Учасниками круглого столу стали й зарубіжні гості:  Вільковський Євгеніуш, доктор габілітований гуманітарних наук (історія), професор надзвичайної Державної Вищої школи імені Папи Римського Яна Павла ІІ у м. Бяла Подляска, головний редактор культурно-громадського часопису Землі Холмської «Powinność», професор кафедри народної безпеки та Річард Липинський, нащадок  роду Липинських, польський підприємець.

У діяльності круглого столу також взяли участь Микола Шкурко, директор Ніжинської міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен», Оксана Самойленко, директор Волинського інституту ім. В. Липинського Міжрегіональної Академії управління персоналом у м. Луцьку та інші. В роботі наукового заходу взяло участь близько двадцяти учасників з України та Польщі.

Спікерами круглого столу виступили Віталій Кушнір, завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського та Євгенія Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею.

Також в рамках заходу відбулась презентація книги Івана Корсака «Діти Яфета» (в перекладі польською мовою).

Безперечно, що кожен учасник не тільки сам став ближче на крок до діяльності, життя та творчості В’ячеслава Липинського, але й розповів це іншим.  

Довідка. В'ячеслав Липинський родом із села Затурці на Волині, народився у шляхетській родині. Ще з раннього дитинства виховував у собі патріотичні здібності, а згодом став справжнім українським патріотом. Здобув блискучу освіту в Київській класичній гімназії, а потім у Ягеллонському університеті в Кракові, де вивчав агрономію, у Женевському університеті ‒ соціологію, і знову в Кракові ‒ історію.

Тетяна ГАВРИЛЮК












 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром