Старе місто: люди не можуть приватизувати землю

18 Квітня 2016, 18:12
2102

Жителі вулиці Замкової, що розташована у Старому місті, хочуть приватизувати свої земельні ділянки.

Про це вони повідомили міського голову Миколу Романюка 18 квітня під час особистого прийому, пише Волинський інформаційний портал.

Аби вкотре висловити мерові міста проблеми щодо приватизації землі на своїй вулиці, на особистий прийом до Миколи Романюка прийшли приблизно десятеро жителів вулиці Замкової. За їхніми словами, не зважаючи на те, що у плані вулиця затверджена поза межами історико-культурного заповідника, землю приватизувати вони не можуть.

Натомість на вулиці є вже чимало приватизованих ділянок, тож, на їхню думку, це несправедливе та неоднакове ставлення до тих, хто хоче приватизувати там землю.

«Частина землі на нашій вулиці вже давно приватизована. То як це розуміти?» – обурюється один із присутніх жителів Замкової.

Своєю чергою, начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала звернувся до присутніх: «Скоро буде розроблений опорний план Старого міста, яким до кожного з 19 заповідних об’єктів буде встановлено охоронні зони. Все, що не увійде до цих зон, піде на приватизацію».

Начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Леонід Герасимюк запевнив, що такий опорний план має бути виготовлений вже до кінця цього року. Окрім того, жителі Замкової попросили встановити сміттєві контейнери на вулиці. Адже, за їхніми словами, вулиця просто таки потопає у смітті.

Микола Романюк пообіцяв посприяти у вирішенні цього питання і нагадав, що й самі жителі мають опікуватися впорядкуванням своєї вулиці.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром